БЕЗБРЕЖНАТА ТЕЛЕВИЗИОННА ТЪПОТА

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/bezbrezhnata-televizionna-tapota/5947 SvobodnoSlovo.eu
БЕЗБРЕЖНАТА ТЕЛЕВИЗИОННА ТЪПОТА

Събуждам се и гледам, че в телевизора група мъже с носии пият ракия, а за разредител щедро се лее червено вино.  Часът е 7 сутринта, а предаването е “на живо”. Мъжагите джапат в реката и крещят “Българи юнаци”, докато един от тях обяснява пред камерата, че поркал от толкова рано, щото бил истински родолюбец и уважавал хайдутите и историята.

Малко по-късно пък следва репортаж за това, как десетина хлапетии от Лагера пребили друго момче от квартала. Белокос експерт от Агенцията за защита на детето мрънкащо обяснява, как и двете страни били жертви, но в Агенцията имали психолог, който бил наличен 24 часа. Мисля си, че ако бях на мястото на журналиста, който взима интервюто от експерта, щях да пробвам иновативен подход – щях да му изшибан един шамар и да се разплача в ефир. Щото и аз съм жертва. На безбрежната телевизионна тъпота.

По някое време, напълно закономерно, в ефир се появяват и двамата професори – Кантарджиев и Рачев. Приличат на клонинги. С пренабити номера. Влади Горанов знае за какво говоря. Кантарджиев е толкова сладък, че дори и на мен ми се допива. Чудя се, дали да тресна едно вино, а след това да си взема един студен душ? Не за друго, а от патриотизъм. След това пък може да пребия Милена и да ида на психолог. В Агенцията за защита на олигофрените.

Не знам. Ще помисля малко. Засега ви желая спорен ден. И наздраве, разбира се!

Васил Петев

Afera.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.