БОЕЦ внесе Становище за отстраняването на Гешев във ВСС!

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/boec-vnese-stanovishte-za-otstranyavaneto-na-geshev-vav-vss/8733 SvobodnoSlovo.eu
БОЕЦ внесе Становище за отстраняването на Гешев във ВСС!

ВАЖНО!

И лично до Гешев! БОЕЦ внесе Становище за отстраняването на Гешев във ВСС!

БОЕЦ се възползвахме от законово предоставената ни възможност по чл.178, ал.8 от ЗСВ, като депозирахме във ВСС своето становище в подкрепа на внесеното в пленума на ВСС искане за предсрочно прекратяване мандата на главния прокурор Иван Гешев. Предоставихме и копие адресирано и лично до Гешев.

На 16.07.2021г. БОЕЦ внесохме сигнал до ВСС, МП и ИВСС по повод публикуваната от Фрогнюз справка на ДАНС, в която служителите на Агенцията правят извод, че Гешев укрива и игнорира информация за ролята на Пеевски в източването на КТБ! И поискахме старт на процедура по отстраняването на Гешев.

На следващия ден след сигнал на министър Рашков, правосъдният министър Янаки Стоилов депозира във ВСС предложение за стартиране на процедура по отстраняване на главния прокурор от неговия пост.

С внесеното днес от БОЕЦ Становище изразихме подкрепа за предложението на служебния министър на правосъдието, както и за нашето искане за търсене на отговорност от Гешев заради тежките и системни нарушения на служебните му задължения.

Но освен тези доводи, от БОЕЦ обръщаме на членовете на ВСС и на обществото внимание и на допълнителни случаи, които са също ярко доказателство и олицетворяват непригодността и непрофесионализма на Иван Гешев за поста главен прокурор и същевременно съдържат данни не просто за нарушения на служебните му задължения и уронване престижа на съдебната власт, но и за извършени от Иван Гешев тежки закононарушения, в това число и престъпления.

По-долу прикачваме в цялост становището си до ВСС.

Приканваме всички неправителствени организации, с които заедно се борим за независим съд и отчетна прокуратура, също да подкрепят искането със свое становище до ВСС.

СПОДЕЛЕТЕ!

На 22.07.2021г. - четвъртък, от 09:00ч., пред сградата на ВСС на ул. „Екзарх Йосиф“ №12 от БОЕЦ организираме протест срещу главния прокурор Иван Гешев и в подкрепа искането за неговото предсрочно освобождаване от длъжността.

Само заедно ще успеем!

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

https://www.boec-bg.com/archives/4392

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.