ЦЪФНАХМЕ, ТА ВЪРЗАХМЕ

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/cafnahme-ta-varzahme/7724 SvobodnoSlovo.eu
ЦЪФНАХМЕ, ТА ВЪРЗАХМЕ

Илияна Йотова - Вицепрезидент, заяви, че за втори мандат ще бъдат издигнати от "цвета на нацията". Направо китките на нацията. Чувствам се комплексирана. То цвят ли бе да го опишеш. Откакто започна прехода, само за "цвят на нацията" чувам. То не беше от ПКП, че в ГЕРБ са събрани "цвета на нацията", то не беше от СДС, че те са цвета, то не беше от умнокрасивитета, убеден, че е също цвят на нацията.

Какво да кажем ние, обикновените българи, дето не сме цвете. От друга страна, то цветовете са красиви, ама не се знае дали плод дават. А и са важни корените - прости, обикновени, здраво вкопани в земята и символ на стабилността и живота. А цветовете хвърчат - красиви и ефимерни и......еднодневни.

За мен е крайно обидно нацията ни да се дели на "цвят на нацията" и прости българи. Всеки един българин допринася с нещо за България. Всеки един българин е важен - от професорите по жълтите павета в София, до баба Пенка от Горно Нанадолнище, която изживява последните си дни в обезлюдено село! Нация, която започва да се дели на цвят, дървета и китки, направо я закривай!

Илияна Йотова има доста издънки, когато говори. Да не споменавам, че дейността й не се запомни почти с нищо, освен с усмивките по време на официални посещения. А и все пак това беше въпрос, който беше редно да се коментира от Президента Радев, а не от вицето му.

Както и да е. Защо ли коментирам, като не съм "цвят на нацията". Явно решаващи гласове имат някаква група от хора, които се смятат за "цвят на нацията", а ние - обикновените българи, сме само публика!

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.