ДА ИМАШ, ДА НЯМАШ, ДА ГОНИШ ВЯТЪРА

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/da-imash-da-nyamash-da-gonish-vyatara/7743 SvobodnoSlovo.eu
ДА ИМАШ, ДА НЯМАШ, ДА ГОНИШ ВЯТЪРА

Когато някой е нещастен, и се нуждае от нещо, което го няма, например пари, или любов, или ум, този факт сам по себе си в никакъв случай не е причина това нещо да му бъде дадено от някой друг, който го има.

Просто нуждаещият си е нуждаещ, нямащият е нямащ, а имащият си е имащ, толкоз, и на този Божи свят всеки се оправя както може, няма никаква връзка между тях двамата по линията “нямане и ѝмане”, ама никаква.

В Св. Библия даже пише: “Който има, нему ще се даде, и ще има изобилие; а който няма, ще му се отнеме и това, което има” (Мат. 13:12).

Този библейски текст ни обяснява, че на практика всичко в политиката, в протестите, в изборите, радевщината, Баце с джипката, всичко, в същността си е заради нямане и ѝмане, и в този си тъп вид - с разходки, пискливи крясъци “Оставка, съд, затвор!”, с просташко дърлене в "бъуугауския Паууамент", с подкупи от по 500К и т.н. - нещата са глупави, смешни и безсмислени, те нищо не променят, и нищо не могат да променят, както ясно се вижда.

Мога да кажа какво трябва да се направи, и съм го казвал много пъти, ама то е съвсем друго небиблейско нещо, не е от демократическите и от евроатлантическите ценности, въобще не е затлачен “мирен” протест с бабикянски лафове, с балони и тъпани, не са вдигнати юмруци, не са шантави избори до дупка, не са харвардски тарикатщини, не е учиндолска чалга, не е дива татянадончевщина etc., но разбрах с дълбока печал, че няма смисъл, за жалост, да го казвам, и си припомних онези 500 години “турско присъствие и ходене на гости”, после още 45 години “светло комунистическо бъдеще с ТКЗС, ДС и Белене”, после още 32 години “Lafka”, кюлчета и крадене, после Ковид 19, после демографско изчезване, и накрая... нищо.

Разбрах: "Всичко е суета и празно гонене на вятър" (Екл. 1:14).

Четете моите текстове!

Купувайте и четете моите книги!

Търсете ги в сайта: www.tornadobg.com

акад. Петър Иванов

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.