Десетки сигнали за бомби в училища в София, Варна и Бургас

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/desetki-signali-za-bombi-v-uchilishta-v-sofiya-varna-i-burgas/53933 SvobodnoSlovo.eu
Десетки сигнали за бомби в училища в София, Варна и Бургас

Седмица преди изборите десетки училища в София и Бургас са получили сигналите за бомби.

Директорите са получили заплашителни имейли.

„Здравейте, ние сме организация Fmull Free Misanthropic Unаbombers Legion. Всички човешки същества са гадни същества и копелета, които трябва да бъдат изтребени. Във всички училища са поставени тротилови заряди. Скоро ще взривят всички ваши училища в Бургас. Пожелавам ви да умрете", пише в заплашителния имейл. Текстът е на български, но вероятно е преведен с помощта на интернет преводач.

"Скоро ще взривят всички ваши училища в Красно село. Пожелавам ви да умрете", гласи финалът на заплашителния имейл, получен в училище и в София.

Електронните писма със заплахите най-вероятно са изпратени от чужбина.

Във всички училища във Варна има сигнали за взривни устройства, съобщава БТА, позовавайки се на информация от варненската полиция. Служителите на реда извършват проверки.

От Областната дирекция на МВР в Бургас съобщават, че в града сигнали има подадени към 15 училища, като те са получавани не чрез обаждания, а по имейлите на учебните заведения.

Учениците от повечето училища са били освободени и ще могат да се върнат едва след 24 часа.


В ОУ „Георги Бенковски“ за днес бяха насрочени пробни матури на седмокласници. "Всяко училище само определя кога да направи такава", коментираха от регионалното управление на образованието в града.

Някои бургаски учебни заведения са предпочели да не провеждат евакуация в сградата, а да продължат нормално часовете, поясняват от ОДМВР Бургас.

ГДБОП е започнала разследване на случая с получените заплашителни имейли за поставени бомби в десетки училища у нас. По случая работи отдел "Киберпрестъпност" в главната дирекция.

Екипи на ДОТИ извършват проверки на сградите. До момента не са намерени опасни вещества, като директорите решават дали да преустановят занятията. В някои от учебните заведения учениците са били освободени.


Междувременно bTV публикува имейла, който училищата в София - в район "Красно село", са получили.

В електронното писмо се посочва, че "във всички училища са поставени тротилови заряди".

"Скоро ще взривят всички ваши училища в Красно село. Пожелавам ви да умрете", гласи финалът на заплашителния имейл.

Проверките на сградите продължават. От МВР уточниха, че занятията в училищата се прекратяват или не по преценка на съответните директори. На много места у нас полицията вече е приключила с претърсването на помещенията и до момента няма открити съмнителни вещи.

В канала си в Телеграм организацията, изпратила имейлите, прокламира омраза срещу човечеството и децата. На профилната снимка е публикуван маскиран мъж с автоматично оръжие. 
 

Учениците от засегнатите школа ще се завърнат в класните стаи утре, в нормални часове.

https://epicenter.bg/

9 Коментара

Стоян Александров

преди 1 година

Путин, Путин е заповядъл да се атакуват училищата в България за да неучат децата и да останат прости. Така ще може да обяви война на България, нали така Ни плашат братята Ни Западняци, а като са прости и глупави децата той ще ги вземе в плен, защото всеки ден яде по едно дете. Даже и Медведев ядял деца само, че трябвало да са под 10 години. Руссснаците ядът само глупави и недоучени деца иначе ако били умни и ходели на училище им горчяли и те не ги ядяли....абеееее за всичко е ви овен Путтииин и Русссссия...

Коментирай

Червената шапчица

преди 1 година

Извън строя! Проруски хакери блокираха сайта на френския парламент xa xa xa

Коментирай

Червената шапчица

преди 1 година

Три деца са били убити при стрелба в Нашвил, Тенеси, според местните власти. Загинали са още двама души. made in usa

Коментирай

Синята барета

преди 1 година

Това, да заплашват живота на стотици деца е не шега . Къде са родителите им, защо реакцията им е нула???

Коментирай

Зелена брада

преди 1 година

Слушам сабахлян по една от краварските ни телевизии, един психодесен евроджендър, теоритизира, че руски хакери, по лична заръка на Путин са пратили заплахите..... Я бЕх малко снощен, ама не съм умнокрасив, жълтопаветен дебил, а будно българче и си спомних, че скоро хохолските служби на Зеля заплашиха, че започват електронен терор на дъържави, които не вървят по "правилния" път на неограничени доставки на пари и оружие за Окрайнината. Та пих един айрАн и се замислих.......

Коментирай

Зелена брада

преди 1 година

Па като разбрах, че е изпратено по gmail се убедих, че толкова тъп може да е един Зелен комик....

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.