ДИПЛОМАТИТЕ – ЗНАК ЗА СКРИТИ ИНТЕРЕСИ

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/diplomatite-znak-za-skriti-interesi/20470 SvobodnoSlovo.eu
ДИПЛОМАТИТЕ – ЗНАК ЗА СКРИТИ ИНТЕРЕСИ

От данните на МВнР, изпратени до наша медия в САЩ –eurochicago, личи дивотията на родната външна политика.

Давам първо част от фактите

*** Според изпратените данни в Белгия има общо 85 български дипломатически представители. (61 в Постоянното представителство на България в ЕС, 14 в представителството ни в НАТО и 10 в българското посолство в града.)

*** В Турция са общо 53 (25 в Истанбул, 17 в Анкара, 8 в Одрин и 3 в Бурса).

*** В САЩ имаме общо 40 дипломатически служители (15 в посолството, другите към междунар. институции. По градове - 20 в Ню Йорк, 15 във Вашингтон, 3 в Чикаго и 2 в Лос Анжелос).

*** В Руската федерация са общо 36 (32 в Москва и 4 в Санкт Петербург).

*** В Гърция са общо 31 (20 в Атина и 11 в Солун).

*** В Германия са общо 26 (17 в Берлин, 6 в Мюнхен и 3 във Франкфурт на Майн).

*** В Македония са общо 22 (18 в Скопие и 4 в Битоля).

*** В Сърбия са общо 21 (18 в Белград и 3 в Ниш).

*** В Украйна са общо 19 (13 в Киев и 6 в Одеса).

*** В Сърбия и Франция са по 18, във Великобритания – 17.

*** В Иран са 13.

*** В Швейцария са 17 - 12 в международните организации и 5 в посолството

*** В Австрия са 21 - 13 в посолството и 8 в междун. организации

*** В Румъния са 10

И т.н.

Пълна идиотщина!

Разпределението и броят на дипломатите въобще не съответства на официалните нужди на България – политически и икономически.

Дипломатическият и консулски състав не кореспондира по никакъв начин и с броя на българите, живеещи зад граница (2 млн. по тези данни), от които на 1-во място е Германия с 416 000, Турция е втора с 350 хиляди, САЩ и Гърция – трети/четвърти с по 300 хиляди, Испания - 250 хиляди, Великобритания - 200 хиляди и т.н.

Оказва се, че в Русия имаме 2.5 пъти повече дипломати, отколкото в първата световна сила – САЩ, която е и наш съюзник.

Оказва се, че в съседни на България държави, с които имаме общи граници, много оживени икономически връзки и т.н. като Гърция, Сърбия, Македония, Румъния имаме също по-малък персонал, отколкото в Русия.

Оказва се, че в основни сили в ЕС - Германия и Франция, също имаме значително по-малко дипломатически персонал, отколкото в Руската федерация.

Оказва се, че в Техеран - столицата на Иран, работят 13 родни дипломати – повече, отколкото са например в Румъния, Испания, Швейцария и др..

___________________________

Затова броят на дипломатите е показателен за неофициалните нужди и интереси на така наречения нашенски „елит” – политическите и бизнескръговете.

Показателен е и за друго – съставът на мисиите позволява реципрочност от съответната друга държава.

___________________________

Така например Иран е изпратил далеч повече дипломати в България, (съответно те са лица с имунитет в ЕС), отколкото са му необходими на фона на скромните (поне официално) политически и икономически отношения между нашите две държави.

Тези абсурди поставят проблема какви неявни нужди всъщност се обслужват от родните дипломати и какви скрити нужди на тяхната си държава обслужват реципрочните чужди дипломати.

Григор Лилов

Снимка на Grigor Lilov.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.