Днес неуважаемата агенция ПИК сътвори поредната клевета, в която замеси името ми

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/dnes-neuvazhaemata-agenciya-pik-satvori-porednata-kleveta-v-koyato-zamesi-imeto-mi/2585 SvobodnoSlovo.eu
Днес неуважаемата агенция ПИК сътвори поредната клевета, в която замеси името ми

Днес неуважаемата агенция ПИК сътвори поредната клевета, в която замеси името ми.

На неуважаемата агенция ПИК нямам намерение да отговарям. С клеветници се общува чрез съд.

Длъжна съм обаче да кажа истината.

Работя по граждански проект и този факт заявих преди месец при участие в предаване на журналиста Петър Волгин.

В статията на неуважаемата агенция ПИК има цял наниз от клевети за спекулиране с името на президента Радев , евродепутата Иво Христов , Боян Чуков и Димитър Бербатов, за „ обилен поток от щедри парични средства“ и пазаруване на малки партии.

Дълбоко уважавам посочените лица / част от които познавам само от медиите/ и имам принципи, които не нарушавам. Възпитана съм да уважавам човешкото достойнство , което изключва подобни мерзки и нечистоплътни подходи за печелене на симпатии и други каквито и да е цели.

ПИК, разбира се не е пропуснала да спомене делата „ Белведере“, „Соло“, наказателното дело пред Специализирания съд, скандала „Двете каки“.

Пропуснала е обаче да посочи, че делата „Белведере“ и „Соло“ са прекратени поради липса на престъпления, а по наказателното дело съм оправдана.

Пропуснала е да посочи, че аз бях единствената, която потвърдих проведените между Владимира Янева и Момчил Мондешки разговори, разкрили сериозни корупционни зависимости както пред прокуратурата, така и пред ВСС.

Пропуснала е факта, че докато много от днешните глашатаи за справедливост ползваха благата на създадената от Борисов олигархична система, аз уведомих седем пъти ЕК и ЕП за случващото се в България, вкл. с факти и имена / на Пеевски, Борисов и Цацаров/.

Резултатът от тези ми действия бяха думите на тогавашния Главен прокурор Цацаров : „ Времето и на Ченалова ще дойде“ и поредица от проверки, досъдебни производства, арест и уволнение .

Що се касае до последното , както дисциплинарното, така и съдебните производства са ярък пример за поръчкови действия и арогантно изопачаване на правото. Последната дума е на Съда по правата на човека в Страсбург.

Истината.

Истината е, че има някой, на когото не харесва това което правя. А то е – да се боря за справедливост и правова държава. Минах по въглени. Платих висока цена. Най- лесно и удобно е да се скрия в уюта на собственият си комфорт и да заспя зимен сън.

Най – лесно е.

Но и най- трудно – когато цялото ти същество се бунтува срещу неправдата, лъжите и срутището, в което превърнаха държавата. Когато не можеш да заспиш , а очите ти се пълнят със сълзи от случващото се днес и тук, а сърцето изгаря и крещи „ Ставай!“

Така че, каквото и да напише неуважаемата агенция ПИК аз ще мина по своя път – очевидно много трънлив и труден, но избран съзнателно и с любов.

С ПИК ще се видим в съда, а и с техния „ отлично информиран източник от президентството“ или който и да е той .Ще се случи със сигурност.

Истината винаги излиза наяве. И понякога носи бури след себе си. Бурите на справедливостта.

И тогава няма да могат да съществуват нечистоплътни информационни агенцийки, купени журналисти, общуващи си с чужди НПО-та и посолства / и финансово, разбира се/, сайтове за измислици и клевети и прочие подобни проводници на долнопробни интереси.

За целта е нужна законодателна промяна, а това става чрез участие в парламента.

ПИК ми даде идеята и най- вече мотивацията за партия – ако успее, ще има нов закон за медиите и той ще е безкомпромисен и справедлив.

Благодаря, ПИК.

П.П..Ако ви харесва идеята на ПИК за създаване на партия можете да пишете на лични 😉

П.П.Забравиха да пишат, че обичам руския народ и Русия.Като критика, разбира се.

Румяна Ченалова

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.