„Докато плъховете правят любов“ Това е единствената книга, описваща живота на клошарите

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/dokato-plahovete-pravyat-lyubov-tova-e-edinstvenata-kniga-opisvashta-zhivota-na-klosharite/110292 SvobodnoSlovo.eu
„Докато плъховете правят любов“  Това е единствената книга, описваща живота на клошарите

Заповядайте на 17 май от 19.00 ч. в "Сити Марк Арт център" в София, бул. “Янко Сакъзов” № 30

Най-новата книга на Христо Стоянов съдържа 67 разказа - защото тази година авторът навършва 67 години. Това е единствената книга, описваща живота на клошарите. Клошарите, които спокойно можем да наречем ОТШЕЛНИЦИТЕ НА 21 ВЕК...

 

ПРЕДГОВОР

 

„Докато плъховете правят любов“ на писателя Христо Стоянов е уникална по своята жанровост и тематика книга в българската литература. Нейните „шестдесет и седем романа“ изграждат своеобразен романов жанр с едно единствено тематично поле – животът на бездомника, с един единствен топос на действието – улицата, с едно единствено време – протяжния всекидневевен цикъл на безвремието, с една единствена посока – отсечката между озоваването на улицата и смъртта.

Главният герой на този „бездомнически“ роман е един и същ и толкова различен едновременно. Всяко лице на този герой е заключило в себе си една човешка съдба, също толкова важна, колкото и онази на „нормалните“ хора отвъд Стената, разделяща улицата от дома. Христо Стоянов удивително пестеливо и същевременно пластично ни въвежда в съдбите на маргиналните си герои.

Проф. Николай Димитров

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.