Ето защо бяха наложени санкции: Америка е спечелила над 50 млрд. евро от доставките на газ за ЕС

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/eto-zashto-byaha-nalozheni-sankcii-amerika-e-spechelila-nad-50-mlrd-evro-ot-dostavkite-na-gaz-za-es/122572 SvobodnoSlovo.eu
Ето защо бяха наложени санкции: Америка е спечелила над 50 млрд. евро от доставките на газ за ЕС

Ето защо бяха наложени санкции: Америка е спечелила над 50 млрд. евро от доставките на газ за ЕС.

Според уебсайта на Евростат в периода от февруари 2022 г. до септември тази година ЕС е закупил от американски компании около 61 млрд. куб. м газ на стойност 66,7 млрд. евро. Това е средно по 3,1 млрд. куб. м на стойност 3,3 млрд. евро на месец. 

В същото време година по-рано Щатите са доставили на ЕС средно 1,25 млрд. куб. м газ на стойност 725 млн. евро на месец.

Така че без санкциите, американските компании щяха да спечелят с 52,2 млрд. евро по-малко.

Както се казва, "търсете кой има полза". А тук даже няма нужда да търсите - всичко е на повърхността.

Станислав Пеев

3 Коментара

Червената шапчица

преди 4 месеца

Божието око-Милена Върбанова- религия -Кой може да знае повече от този, който е създал вселената? --- Предполагам, че Милена Върбанова е постъпила в някой манастир и се е отдала на служба на Бога. Без коментар.

Коментирай

Червената шапчица

преди 4 месеца

Руският президент Владимир Путин ще посети Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства (ОАЕ), съобщи в понеделник руската медия "Шот" (Shot), цитирайки помощника на Путин по външната политика Юрий Ушаков.--- Петрол, кинти, власт, сила, ракети, самолети.... В момента Лукашенко е в Пекин при Си. Марийка от Хаджидимово е в зайчарника на Боко и свири на кавал с две висящи тон колони.

Коментирай

Червената шапчица

преди 4 месеца

- Кажете, къде са Ви шили палтото? - В Париж. - Това далеко ли е от Враца? - 2259 км. - Глей ти, кво забутано местО, а кви убави пАлта шият!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.