ГЕРБопитеците и днес имаха мутринг! Този път мишената е Спецов

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/gerbopitecite-i-dnes-imaha-mutring-tozi-pat-mishenata-e-specov/7762 SvobodnoSlovo.eu
ГЕРБопитеците и днес имаха мутринг! Този път мишената е Спецов

ГЕРБопитеците и днес имаха мутринг! Този път мишената е Спецов, ощетил фиска с цял 1 млн. 500 хил. лва, защото си продал фирмата на някакъв неграмотник, но я продал барабар с дълговете. До тук - нищо незаконно. Купувачът може и да е знаел, че фирмата има дългове, а може и да не е знаел.

Други казват, че купувачът искал да придобие фирмата, поради това, че дружеството имало лиценз за търговия със зърно. Ако има престъпление, има си прокуратура. Да, да, същата прокуратура, която се разсея относно неплатените данъци на бившия финансов министър Горанов.

Същата пократура, която не мъцна, когато Горанов пропусна да събере едни 700 млн. лв. и се направи на разсеяна, когато между Божков и Севда се извършваха трансфери на едни други 60 млн. лв., а ДАНС каза, че не са хванали теглените от Божков пари с цифри, мнократно надвишавали допустимите тегления над 10-хилядния допустим безконтролен лимит. И пр.

Не съм адвокат и Спецов не ми е клиент. Не изпитвам никакви симпатии към Спецов, защото не съм фен на културизма и бойните изкуства. Но като читател научих, че откакто Спецов е данъчен шеф, НАП само за два месеца събра над 2 млрд. лв., неплатени от разни богаташи и др. видове олигарси. ГЕРБопитеците не мутрингират тия факти и обстоятелства. И що да ги мутрингират, като журналистите не ги питат нито за Горанов, нито за Божков, нито за специализираните интереси на прокуратурата.

Разбира се, когато едно престъпление е по-голямо от друго престъпление, това не оправдава по-малкото престъпление. Не знам дали ГЕРБопитеците знаят това.

Любо Кольовски

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.