И КОРАБЧЕТА НИ ПЛУВАТ В ОКОТО....

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/i-korabcheta-ni-pluvat-v-okoto/116790 SvobodnoSlovo.eu
И КОРАБЧЕТА НИ ПЛУВАТ В ОКОТО....

 

ВъзмУтените пепейци заявяват, че протестът на зърнарите бил политически. Ами политически ще е, какъв искат? Кулинарен ли да е? А да попитам ей така, между другото, решението им да внасят отровно жито от Украйна, какво е? Политическо, та дрънка! Американците им наредиха и те вкупом клекнаха. Дреме им това как ще се отрази на здравето на българите и на селското ни стопанство, нали ще си приберат комисионните.

Не си правя илюзии, че някъде зад тези протести доволно потрива ръчища Главната Мутра на Републиката. Както съм казвала - че е прост, прост е, но има инстинктът на змия и винаги знае как да се измъкне сух от водата. И да направи на м...а политическият си противник. След местните избори очаквам зануляване на канадския проект и връщане на ГМР на бял кон и в бял костюм. И това дори ще се хареса на част от народа, на когото му писна от канадски и академични недоразумения и простотии. 

Не си правя илюзии и за зърнарите. Ама да ми обясняват собственици на фирми за производство на насекоми, получаващи милиони от еврофондове колко било престъпно зърнарите да получават евросубсидии, ми идва в повече. Все едно е престъпно да се получават европейски пари. Ами като е престъпно, върнете ги, бе! Дайте пример. А редом със зърнарите с майбах и мерцедес, има хиляди по-дребни производители, които се борят за хляба си в буквалния и преносния смисъл на думата. А българите се борим за това да не се внася украинско жито, че ни писна на долуподписаните от американските любимци и дундуркането им от цяла Европа!

Елена Гунчева-Гривова

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.