ИКОНОМИКАТА, ГЛУПАЦИ!

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/ikonomikata-glupaci/116571 SvobodnoSlovo.eu
ИКОНОМИКАТА, ГЛУПАЦИ!

 

Понеже все пак е либерален, ще цитирам Клинтън, дано ме разберат евроатлантиците. Много е хубаво да имаш ценности, но колите вървят с бензин или дизел, житото се произвежда някъде, за новите ви телефони трябват редки елементи, които не се срещат навсякъде, както и за компютърните платки и чипове. Затова разумът преди всичко!

САЩ на практика поставят ЕС на колене. С цялата си политика за мигрантите /интересно колко бежанци от Сирия, Афганистан, Ирак и прочие държави приеха в САЩ/, които незнайно защо вместо в арабските държави, бяха разселени в европейските, с политиката си да се месят постоянно във вътрешните работи на европейските държави и самия ЕС, с налагането на ковид истерията, с хилядите американски войници, търсещи майка си във военни бази в Европа, с войната в Украйна, която САЩ предизвикаха. ЕС губи - не само хора, но и пари, икономически ресурси, разпадат се ценностите, а европейските правителства водят самоубийствена за държавите им политика. Либерализмът, наложен от САЩ на Европа, достигна величини, които го правят смъртоносен.

Да мислим разумно. Като европейци. Защото България Е европейска държава повече от 13 века. Една от най-старите в Европа впрочем. България е била винаги част от Европа, макар и европейските държави много често да са били срещу България. България е спряла арабите при Константинопол, а хан Тервел го наричат Спасителят на Европа. България стана жертва на османците, като Европа спечели време, за да им се противопостави, а след това остави един християнски народ под петвековно робство. Но мястото на България е в Европа и това не може да се промени. На тези, които ще подскочат, ще обясня, че Русия също е европейска държава, като голямата част от Европа е точно на територията на Русия. А Европа има интереси, много различни от тези на САЩ. 

САЩ водят политика, която да отслаби по всякакъв начин икономиките и силата на европейските държави. Като ги кара да се самоизяждат помежду си и да приемат напълно неприемливи решения уж в името на някакви ценности, които самите САЩ не спазват. Защото ако има държава, която доскоро е поддържала робството, расовата сегрегация, дискриминацията, то това е именно САЩ. Все още в САЩ е престъпно да си от различен цвят, етнос, народност и т.н. Бедните там лавинообразно се увеличават, а САЩ направиха така, че и в ЕС това да се случва. 

ЕС трябва накрая да реши какво иска заради доброто на народите си. Дали да бъде покорен слуга и беден роднина на САЩ, или да се опита да превъзмогне слабостта си и да се превърне в общност от независими и силни държави, които са обединени от ценности, а не от принуда, от доброто за народите си, а не от един олигархичен кръг, който печели на гърба на гражданите на ЕС. ЕС става все по-вреден в този си вид. И българите го виждаме това и затова много от нас искат незабавно да го напуснем, без значение от цената. Защото ако ЕС тръгне да се разпада, ще са много по-страшни последиците от цената на едно напускане. 

Европейските депутати и управляващи, сред които има и българи, трябва да осъзнаят в каква пропаст ни тикат САЩ и как тази безумна подкрепа за Зеленски от страна на ЕС изтощава цяла Европа и донася нови беди на народите в континента. Европа трябва да се върне към християнските ценности и култура. Там са нейните корени и бъдеще. Тя не е втора Африка или Азия. И това най-накрая трябва да се осмисли.

Русия не може да бъде пренебрегната, колкото и да се опитват да го направят. Тя има ресурси, военна мощ, елит, който знае как да се бори с външни и вътрешни врагове. Тя е фактор, колкото и да не ви харесва. Ако беше третостепенна африканска държава, можеше и стратегията на САЩ да успее. Но не е и няма и да бъде! А там, където говори силата, всякакви политически еквилибристики просто отлитат....

Елена Гунчева-Гривова

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.