Има нова дефиниция за " интимна връзка" - нов връх в творческите напъни на законодателната трупа в НС

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/ima-nova-definiciya-za-intimna-vrazka-nov-vrah-v-tvorcheskite-napani-na-zakonodatelnata-trupa-v-ns/114447 SvobodnoSlovo.eu
Има нова дефиниция за " интимна връзка" - нов връх в творческите напъни на законодателната трупа в НС

Има нова дефиниция за " интимна връзка" - нов връх в творческите напъни на законодателната трупа в НС.

"Интимна връзка представлява съвкупност от доброволни и трайни, лични, интимни, сексуални отношения между две лица, независимо от това дали споделят едно домакинство, и чието възникване, съдържание и прекратяване не е обект на правно регулиране от друг закон. Трайни са отношения с продължителност от поне 60 дни.“

Според новата дефиниция интимната връзка вече не е доброволен съюз, а съвкупност от отношения.

Тези отношения трябва да съществуват комулативно / едновременно/ и да са трайни.

Трайни са когато се реализират не по - малко от 60 дни.

Всеки законов текст подлежи на тълкуване, вкл. граматическо.

" Доброволни и трайни" са свързани със съюза " и", след което е поставена запетая, което означава, че " доброволни и трайни не е обща характеристика на изброените след това видове отношения, а е самостоятелен вид.

В предишната дефиниция се говореше за строго личен характер на отношенията, сега вече има и лични, и интимни и сексуални.

Каква е дефиницията за " лични" и за " интимни"?

"Интимни" според депутатите е различно от "сексуални" отношения.В какво точно е разликата?

Трайността от 60 дни признак на всеки от видовете отношения или на съвкупността е ? Ако едното от лицата е в командировка или болница и някои от видовете отношения не се осъществяват губи ли се характеристиката на връзката като " интимна"?

Нужно ли е двете лица да са пълнолетни или вменяеми?

Особено ме смути изискването интимната връзка- нейното възникване, съдържание и прекратяване да не е обект на правно регулиране от друг закон.

Понятието " интимна връзка" заменя в ЗЗДН понятието " фактическо съпружеско съжителство", който израз се използва в 43 закона - ГПК, ЗПРКИ, КТ, ППЗМСИП, както и в пар.1 т.2 от ДР на ДОПК и др.

Легална дефиниция на фактическо / съпружеско/ съжителство има в пар.1 т.18 от ЗПКОППИ, пар.1 т.6 от ДР на ЗСВ, пар.1 т.10 от ЗЧРБ.

Легалната дефиниция определя СЪДЪРЖАНИЕТО на понятието.

Как, при това положение ще се изпълни последното изискване в новата дефиниция?

И след като " интимна връзка" заменя " фактическото съпружеско съжителство значи ли че между двете понятия има разлика и каква е тя?

Ще се прилага ли законът за защита от домашното насилие при фактическо съжителство или не, ако творческият състав счита че има разлика с интимната връзка?

С такива законотворци не виждам как ще се прилагат законите.

Румяна Ченалова

11 Коментара

Червената шапчица

преди 9 месеца

Homo sum: humani nil a me alienum puto (Terentius) - Човек съм и нищо човешко не ми е чуждо (Теренций). Мария Цънцарова се разведе за радост на всички лесбийки. Аз и Муцинка й изпращаме целувки. Нямаме търпение да похапнем заедно тортичка и сладолед. Руми, идваш ли при нас? Чакаме те, мила...

Коментирай

Червената шапчица

преди 9 месеца

НЕИСТОВАТА БИТКА на Борисов и Пеевски да се откупят от "Магнитски" бастисва отечеството. ПП ДБ се усетиха, че тези имат зависимости и сега ръфат като хищни хиени… как се чегъртат герб и дпс - с коалиция и заедно гребане от кацата с меда... това е " интимна връзка"...

Коментирай

Червената шапчица

преди 9 месеца

ШОКИРАЩАТА ИСТИНА за Яна от Лозен - огледален образ на Дебора – колко е цената на секс услугите? 18 годишните разкрепостени кулвета… За 2000 лева аз ходя 2 месеца на работа. А тези кифли ги изкарват за няколко минути еване. Баси колко е интересно… Тук има бизнес няма никаква интимна връзка...

Коментирай

Червената шапчица

преди 9 месеца

Киртака е глупак. Двамата с Боци делят една обща мозъчна клетка. Жената зад щанда, т.н. надежда йорданова е с летен вирус, има тежка диария и е адски тъпа….

Коментирай

copy - paste

преди 9 месеца

Предлагам всеки депутат да влезе в затвора за 60 дни и да преживее там истинска интимна връзка. ТЪПАЦИ! ---- Боко Тиквата бе учил математика до 7-ми клас. Знаеше простото тройно правило, от Простото. Щом една жена ражда за 9 месеца, начи 9 жени ще родят за месец!

Коментирай

Червената шапчица

преди 9 месеца

- Иванчо, ти какъв искаш да станеш, като пораснеш? - Искам да стана милионер! Да си хвана една кучка, по цял ден да я возя във Ферарито, да я разхождам с яхтата, да и купувам скъпи подаръци... - Достатъчно Иванчо! - А ти Марийке, каква искаш да станеш, като пораснеш? - Аз Госпожо, искам да съм кучката на Иванчо...

Коментирай

Червената шапчица

преди 9 месеца

Тя: - Ела довечера у нас, да ми преинсталираш компютъра! Няма да има никой... Той: - Нали го купи миналата седмица, няма нужда от преинсталация... Тя: - Оффф... Ти, тъп ли си?! Той: - Ха! Тя не може да си преинсталира компютъра, аз съм бил тъп!

Коментирай

copy - paste

преди 9 месеца

СИД ---- Този път подкрепям Рашидов! Верно всички курви се сетиха, че преди 15 г. били изнасилени!

Коментирай

Червената шапчица

преди 9 месеца

Какво е станало с Камала Харис? Била станала жертва на домано насилие… Вярно ли е? А защо жителите на Лозен протестират? Против какво и против кого протестират?

Коментирай

copy - paste

преди 9 месеца

Остриетата на тези сила са великият юрист Стою Стоев, Мравояда и неговата продавачка Нада ...., а ти какво очакваше от такива корифеи в правната наука ???

Коментирай

Червената шапчица

преди 9 месеца

Какво е станало с Камала Харис? Била станала жертва на домашно насилие… Вярно ли е? --- Камала Харис с ослепителен тоалет на концерт на Богдана Карадочева.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.