ИСТИНАТА И САМО ИСТИНАТА И НИКОГА ПЪЛНАТА ИСТИНА, НАЙ-СКАНДАЛНА ИСТИНА

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/istinata-i-samo-istinata-i-nikoga-palnata-istina-nay-skandalna-istina/7901 SvobodnoSlovo.eu
ИСТИНАТА И САМО ИСТИНАТА И НИКОГА ПЪЛНАТА ИСТИНА, НАЙ-СКАНДАЛНА ИСТИНА

.Преди да се разтури парламентът, малко помощ от мен за временната парламентарна комисия за разследване на данните за полицейско насилие срещу протеста миналото лято и есента.

И за Бойко Рашов: да погледне една много скандална Инструкция на неговото министерство, която е наследил от предишните велможи, управлявали там.

Пускам го, понеже ми направи впечатление, че особено скандален факт – участието на биячи чрез частна фирма (Делта гард) в редиците на полицията е неглижирано както от Комисията, така и от всички партии в парламента.

Точно на тази дата мин. г. пуснах поредния пост, в който направих разкрития за нормативния документ, който е позволил това насилие над обществото и над законите у нас. Преди това в други постове разказвах за случващото в онзи момент на площада и около него.

А в един от тези постове разкрих скандала – участието в полицейските сили на биячи от частната охранителна фирма „Делта гард”.

Постът не излезе, блокиран от цензурата на властта.

Наложи да заобиколя забраната, макар и примитивно, но ефективно. Вместо текст пуснах картинки с написания на Winword текст в компютъра ми и съответни фотографии на фирмените мутри, подвизаващи се като полицейски биячи. Посочих и кой стои зад тях (Митко Каратиста, когато ГЕРБ вкара в ръководството на ЧЕЗ и е известен и с др. „подвизи”)

.

Скандалът с разкритията за полицейското насилие се точи сума ти време, Прокуратурата тези дни внесе доклад в парламента за насилието (в който „Делта гард” е като фантом и не съществува), временната Парламентарна комисия отбеляза сумарно денонощия разисквания по тази тема...

Но за "Делта гард" няма дори запетайка, камо ли пък думичка да са обелели. Мълчат и партиите, и политиците. Мълчи и обществото, което у нас е с много къса и страхлива памет дори за най, ама най-близкото минало.

.

А този скандал е по-голям от онзи с пребитите младежи. Защото пребиваха младежи не само под колонадите на Министерския съвет, а и по съседните на площада улички – от такива типове.

Има само две обяснения за продължаващото мълчание: депутатите и политиците чак се тресат от шубе и се пазят като от огън да разнищят докрай случилото се. Или второто – зависими са.

А онази Инструкция, която разреши разни мутри да се подвизават като полиция, още не е отменена и продължава да има сила. Ако се наложи пак да ни бият.

https://www.facebook.com/grigor.lilov/posts/3200618700054047

Делта гард

.

https://www.facebook.com/grigor.lilov/posts/3198274413621809

постът, който излезе на картинки заради цензурата

.

https://www.facebook.com/grigor.lilov/posts/3208573612591889

инструкцията

Григор Лилов

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.