Историята не прощава безразличието на народите към съдбата им. Сами си го направихме

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/istoriyata-ne-proshtava-bezrazlichieto-na-narodite-kam-sadbata-im-sami-si-go-napravihme/113156 SvobodnoSlovo.eu
Историята не прощава безразличието на народите към съдбата им. Сами си го направихме

Историята не прощава безразличието на народите към съдбата им. Сами си го направихме.

Помня деветдесетте години, когато колеха крави по улиците на селата, когато изсичаха овощните градини и разпарчетосваха ТКЗС-тата ликвидационните съвети.

Тогава също казвах, че е неправилно, но озверелите от алчност реститути бяха слепи за това, което се случва. Суета и алчност - движещите сили на кукловодите. Реституция и приватизация - големите престъпления на "демокрацията".

Накараха хорицата да повярват, че могат да станат богати и известни и докато всеки си се представяше за президент на фирма, кукловодите им взеха всичко, което имаха и което имаше държавата. Когато в София пламна Партийния дом, видях, че има нещо нередно, но лумпенизираната тълпа около мен просто се радваше на пламъците. Радваха се, когато си нарязахме ракетите, самолетите и танковете. За мен още е чудно и непростимо как поне един български офицер не се противопостави!

Държавна сигурност вкупом ни продаде, а малкото останали читави кадри бяха притиснати да мълчат, а някои директно елиминирани. Народ, който прогресивно оглупява, стига до това положение. Затова пиша. Нищо няма да направим, докато не променим съзнанието си. И в него да пише: "България над всичко!".

Елена Гунчева-Гривова

1 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.