КАК ДА РЕШИМ ЗАДАЧКАТА?

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/kak-da-reshim-zadachkata/7962 SvobodnoSlovo.eu
КАК ДА РЕШИМ ЗАДАЧКАТА?

Ресторантьорите са съгласни с Мерките, но... ако държавата ги компенсира. Държавата обаче сме ние. Тя трябва да ги вземе от нас. А ние сме в същото положение като ресторантьорите. Затворени, ограничени. Така няма как да изкараме достатъчно пари, за да ни ги приберат и да ги преразпределят, та да има и за ресторантьорите.

Решението тогава е Държавата да даде компенсации на останалите и после пак тя да измисли как да ни ги вземе, за да ги върне на ресторантьорите. Само че, тези пари ги няма. Не са изкарани. Няма ги и в Брюксел. Гърците току що ги отмъкнаха с класически проваления си туристически сезон. И България остава без "евросубсидии за Пандемията". Тогава? Тоест?

Стойте и гледайте как се гърчат агитаторите от Телевизора, докато ви обясняват, че трябва да си стоите вкъщи, за да не умрете от Ковид, но трябва да излезете от вкъщи, за да не умрете от глад. Това е класическа задачка, чието решение очаквам ония старшини-математичета да ни демонстрират. Как 0ХК19=100 лв. Тогава ще им призная Математиката!

И тогава надписванетоХ2 на сметката в ресторанта от Ресторантьорите ще си остане невинна закачка forever.

Забелязвате ли, че изразът "Тотален локдаун" някак тотално изчезна от публичното пространство?

Stepan Polyakov

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.