Какво се крие зад мераците на Ангелов, прфесор, да бъде депутат?

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/kakvo-se-krie-zad-meracite-na-angelov-prfesor-da-bade-deputat/7923 SvobodnoSlovo.eu
Какво се крие зад мераците на Ангелов, прфесор, да бъде депутат?

Големият мерак да бъде депутат, защото ще има имунитет. Поне за известно време!

"Бившият директор на Александровска болница проф. Костадин Ангелов е сключвал неизгодни споразумения в продължение на години, с които е увеличил дълга на болницата. Само за последната 1,5 година от управлението му болницата е натрупала загуби в размер на 10 621 000 лв.", съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването, цитиран от Dnes.bg..

"Министерството публикува извадка от одитен доклад за финансовото състояние на Александровска болница, след управлението ѝ от бившия здравен министър Костадин Ангелов в периода 2013-2020.

Александровска болница завършва 2012 година с положителен финансов резултат и няма просрочени задължения.

През 2013 година Костадин Ангелов е назначен от правителството на ГЕРБ за директор на болницата.

Само за периода 01.01.2019 – 30.06.2020 болницата натрупва загуби в размер на 10 621 000 лв. Натрупаната загуба до месец юни 2021 година достига до 69.8 млн. лв.

В резултат на трайната тенденция на реализирани от лечебното заведение нетни загуби, собственият капитал се понижава съществено, като от 22.8 млн. лв. към края на 2016 г., спада на 3.9 млн. лв. към края на 2020 г., допълват от Министерството.

Нарастването на задълженията към доставчици за лихви и такси с близо с 20 млн. лв. се дължи на това, че Ангелов е удължавал просрочията, чрез подписване на споразумения за разсрочване на задълженията с фирмите доставчици."

Не е далеч денят, в който на фасадата на най-старата болница у нас, Александровската, ще бъде инсталирана мемориална плоча, която ще оповестява кой и кога е ликвидирал лечебното заведение. Разбира се, това би било възможно само ако от сградата все още е останало нещо материално.

Иначе Ангелов, професор, много обича да задава въпроси по време на парламентарния контрол и изслушването на служебния министър на здравеопазването д-р Кацаров.

Любо Кольовски

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.