КЪСО СЪЕДИНЕНИЕ

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/kaso-saedinenie/7956 SvobodnoSlovo.eu
КЪСО СЪЕДИНЕНИЕ

Не мисля, че предците ни — вършейки велики дела в полза на нацията и държавата — някога са си представяли в името на какво посредствено общество и на какви кекави наследници поемат всички тези огромни и достойни рискове.

Вярвам, че всички те са си представяли възход, представяли са си една по-образована и грамотна нация, напълно способна да приема предизвикателства и да постига успехи.

Това,което имаме днес, е едно напълно разделено, подвластно на незнанието, на черните си мисли, на страховете и на фалшивите новини бездуховно общество. И една политическа класа, чиято способност да седне на масата и да раздели на две магарета сено може да бъде поставена под съмнение.

Знаете ли, всички казват колко са горди, че са българи. Но много малко са тези, които казват, че са радостни, защото са българи.

Живеенето тук може и да носи гордост, но не носи радост. Мисля, че трябва да се научим как тези две думи да съжителстват заедно в главите ни.

Мартин Димитров

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.