Когато гледаме политиците, ни е гнусно. А всъщност всеки народ си заслужава управляващите

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/kogato-gledame-politicite-ni-e-gnusno-a-vsashtnost-vseki-narod-si-zasluzhava-upravlyavashtite/111190 SvobodnoSlovo.eu
Когато гледаме политиците, ни е гнусно. А всъщност всеки народ си заслужава управляващите

Когато гледаме политиците, ни е гнусно. А всъщност всеки народ си заслужава управляващите. Помните ли кога последно направихте в автобуса място на възрастен човек или бременна жена? Помните ли кога последно се усмихнахте на продавачката в магазина? Помните ли ....? Например как се вдигат луди скандали за паркомясто и дори се бият и стрелят за такова! Знаете ли колко родители и деца се съдят за имоти и пари? Знаете ли колко братя си говорят чрез адвокатите? Знаете ли колко мъже пребиват жените си за забавление или защото са пияни? Знаете ли колко жени изневеряват на мъжете си и дори децата им са от чужди мъже? Знаете ли колко пъти приятелите ви са говорили зад гърба ви. Помните ли вчера колко пъти сте псували?

Заслужаваме си ги. Дребни алчни тарикатчета сме. Минавам днес през селата, доматите ги продават на пет лева. Директно от градината им. Няма транспортни разходи, няма прекупвачи. Пет кинта! Ако щеш. На пазара в Пловдив средно хубави домати са по-евтини. Ама да сме тарикати, ден година храни! На Коледа - щури покачвания на цените. Колко агнешко изхвърлихте, защото никой не го купува на 35 лева? Ама не го дадохте на по-ниски цени или пък на бедните. Дребни тарикатчета сме, дребни. Злобнички и комплексирани.

И защо се чудим, че избираме такива политици? Нормални и цивилизовани хора Атанас Атанасов, Христо Иванов, Бойко Борисов, Кирил Петков и Костадин Костадинов ли ще изберат?!? Не, разбира се. Избираме си ги ние. И не ми се оправдавайте с американците. Те могат да манипулират изборите само донякъде. Но ние с личните си ръчички определяме кои да са ни политиците. И винаги Бай Ганьо убива Алеко!!!

* Тъй и тъй ви дразня с крайните си мнения, да си го кажа! Изключенията само потвърждават правилото в случая.

Елена Гунчева-Гривова

3 Коментара

Генчо Гунчев

преди 3 месеца

Такива сме си: " Не сме народ, а мърша!", "Човек за парата си изяжда и г...а" ( преди повече от 100 години на някой му стана неудобно и редактира големия поет като смени "г...а" с "месата"), "Преклонена главица, сабя не сече", и толкова други........

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.