Малък наръчник за това как да гласуваш, ако нямаш грам представа от демократични избори

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/malak-narachnik-za-tova-kak-da-glasuvash-ako-nyamash-gram-predstava-ot-demokratichni-izbori/8809 SvobodnoSlovo.eu
Малък наръчник за това как да гласуваш, ако нямаш грам представа от демократични избори

Няма такъв демократичен народ като българския. Няма! Няма защото, за да си демократичен трябва да знаеш базисните принципи на демокрация и как в демокрация се правят избори и как се избирате кандидати. Ето един малък наръчник за това как да гласуваш, ако нямаш грам представа от демократични избори:

1. Гласуваш за „политик“, който седи само в своя телевизор, джипка, Сарай, Дубай, или каквото и да е! За политик, който води монолог, а не диалог с обществото! Или за такъв, който , мълчи като пукел, или казва „когато му дойде времето, мога и да ви отговоря, ако реша.“

2. Гласуваш за политик, който не се явява на дебати, защото се смята за „специален“ и не го дължи това на гражданите!

3. Гласуваш за човек, който се крие от медиите и журналистически въпроси.

4. Гласуваш за човек – както в случая със слави или борисов или пеевски – които не стъпват в парламента, след като са избрани.

5. Гласуваш уж за лидер на проект --- славиту---който се оттегля от управлението, когато е най-силен и изважда от нафталина някакви мумии или безименнци да ви управляват вместо него, след като тоя ви е промивал мозъка, че ще ви спасява от „лошите“, пък ви дава мумии извън политическия фокус с десетилетия или някакви анонимници, довлачени кой знае откъде

6. Гласуваш за човек, който ви увведомява за управленската си програма след изборите, заедно с хората, които ще ви управляват, за които вие нямате грам представа!

7. Гласуваш за човек, който ви е промивал мозъка от телевизора с години и ви е давал деструктивен популисти политически уклон, без да сте се питали, абе как така този никой не го цензурира! А пък цензурират всеки друг глас, който се опитва да критикува властта от телевизора???

8. Седиш само в телевизора и лапаш мухи, без да си направиш труда да четеш други източници и да се ориентираш. Седиш извън интернета, извън Фейсбук, а ако си там, основно постваш за котки и статии за извънземни и кемтрейлс!

9. Гласуваш за котка в чувал -- без да имаш претенции към лидера си! Без да задаваш въпроси, без да мислиш, без да му държиш сметка, без да знаеш какво точно да очакваш от него!

10. Гласуваш като шаран за две-три примитивни мантри като „патриотизъм“ и „политиците са лоши“ или „субсидиите са лоши“, или за пряка демокрация, за която тиквата ти не увира какво точно значи в български условия.

Гласуваш за един, пък получаваш някакви сценаристчета с интелектуален капацитет на циркови клоуни или някакви министри изкарани от килера на идиотския проект ндсв, или някакви кадри, обиколили герб и кой ли не, преди да кацнат в има такъв неадекватен народ!

Гласуваш така, защото не си информирам и не искаш да бъдеш информиран – по същия начин – когато гласува за царя, за станишев, за борисов, за бареков, за ония от Гергьовден,за орешарски….за всички карикатури на прехода, инсталирани да те употребяват като дойна крава!

Татяна Кристи

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.