МАТРИЦАТА НА МАЙТАПА

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/matricata-na-maytapa/7332 SvobodnoSlovo.eu
МАТРИЦАТА НА МАЙТАПА

Разходих палец по стената си. На всяко тихо поскърцване на сухата кожа по лъскавия екран попадах на Пеевски. Сто килограма по-лек предизборен плакат на ДПС, навиращ в носа ни бруталната истина, че всичко е един голям, неприкрит, несрамежлив, разтърсващ майтап.

България е нов вид Матрица. Този, който е писал кода, е бил почерпен. Всичко е такова, наужким. Страховито и смразяващо, до истеричен майтап.

Заплатите са ни по-смешни и от данъците, които даваме за държава, която се грижи на майтап за нас. Новините ни са грозни вицове. Големците ни са шутове. Изборите са голям смях. Живеем на шега, ако оцелеем – неваксинирали се, щото и онова е майтап.

В нашата Матрица на майтапа има само едно сериозно нещо. Погледът на децата ни, които не разбират нищо от това, което се случва наоколо. За съжаление засега.

Радослав Бимбалов

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.