Не империи стоят срещу нас, а българи по произход и българоубийци по същността си

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/ne-imperii-stoyat-sreshtu-nas-a-balgari-po-proizhod-i-balgaroubiyci-po-sashtnostta-si/21299 SvobodnoSlovo.eu
Не империи стоят срещу нас, а българи по произход и българоубийци по същността си

Оцелявали сме.Винаги.В границите на чужди империи сме останали българи и християни.България е възкръсвала след непрогледен мрак и безнадежност.

Ще се случи и сега.Дълго стоим на този кръстопът.Отново е мрак и безнадеждност.Свои срещу свои.Геноцид , презрение, изтръгване на ценности, страх, смърт.

Не знам кое е по – ужасяващото – че убиват ден след ден достойнството ни или че го правят с презрение и ненавист.

Няма икономика.Няма пари.Няма средна класа.Причината е неграмотността и алчността на управляващите.Необразовани хора със самочувствие чертаят бъдещето ни.Все едно първокласници да проектират атомен реактор.Презират ни и го показват всеки ден.Прокуратурата се превърна в бич за непослушните.Медийният октопод разнася аромата на страх и усещане за безнадежност.Диктатура.Власт, която безпощадно увеличава данъци, цени, такси, и също така безпощадно не прави нищо за подобряване на стандарта ни.Малкият бизнес умира.Остават големите – едни и същи любимци на властта, движещи паричните потоци от кражби към офшорки и доверени лица.Българската земя обезлюдява.

Дълго стоим на този кръстопът.Дали заради наивната си вяра или пословично търпение не знам.Този път е различно.Не империи стоят срещу нас, а българи по произход и българоубийци по същността си.Октопода на властта, който ще я даде само с кръв.Властта е неговото верою, неговия щит и единствена ценност.

Имаме деца и внуци.България има деца.От нас зависи дали ще останат, дали ще се завърнат.Нужно е да се изправим.Докато още можем, преди да загубим напълно себе си, преди равносметката имал ли е смисъл живота ни.Оправданието че няма смисъл, че нищо не зависи от нас е като да се измием с кал.Или заравяме глави в пясъка и умираме, презирайки себе си или се изправяме!Децата ни идват след нас , и техните деца...Ще им помахаме тъжно на терминал 2 , превърнали се в купчина самосъжаление, или ще разчистим пътя им тук и днес?!Българинът не се страхува.Той е войн.Трябва ни само малко вяра и ще видим смисъла да събудим война в себе си.Ако не преминем кръстопътя оставаме завинаги в мрака.

Румяна Ченалова

Снимка на Румяна Ченалова.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.