НЕЛЕГИТИМНА Е ВЛАСТТА, КОЯТО НЕ Е С НАРОДА

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/nelegitimna-e-vlastta-koyato-ne-e-s-naroda/127973 SvobodnoSlovo.eu
НЕЛЕГИТИМНА Е ВЛАСТТА, КОЯТО НЕ Е С НАРОДА

Един от щекотливите въпроси, на които е от изключителна важност да се намери разумен отговор е, дали България има правото на самостоятелна външна политика. Самостоятелната външна политика е неотменна част от националния суверенитет. Управляващите твърдят, че сме суверенна държава. В същото време се оказва на теория и практика, че България няма никакво право на самостоятелна външна политика, а е длъжна изцяло да се съобразява с решенията на Европейския съюз. Като например санкциите срещу Русия, договорите за газ, отношенията с държави извън ЕС и САЩ. На практика България се превръща в гумен печат на Европейския съюз, като няма самостоятелността дори да направи възражение на идващите от Брюксел заповеди.

Няма да спра да повтарям, че при провеждане на въшната политика, от изключително значение са само и единствено националните интереси на България. Не интересите на САЩ. Не интересите на ЕС. Не интересите на Германия, Франция или Великобритания. А нашите. Дори, ако управляващите случайно си направят труда да прочетат Конституцията, ще открият, че в чл.24 ал.2 е записано, че: "Основни цели на външната политика на Република България са националната сигурност и независимостта на страната, благоденствието и основните права и свободи на българските граждани...".

В момента управляващото мнозинство - и в законодателната и в изпълнителната власт, управлява държавата в ПРОТИВОРЕЧИЕ с чл.24 ал.2 от Конституцията на Република България. Националната сигурност е поставена в сериозна опасност, включително от пълно обеззоръжаване на въоръжените ни сили, както и въвличането ни във война между чужди държави, в която България няма интерес да встъпва. Националната ни сигурност в момента е поставена в риск заради интересите на САЩ в Украйна и противопоставянето на колективния запад на Русия - противопоставяне на ценности, начин на живот, начин на функциониране на обществото и държавата. Независимостта на държавата е само фикция, достатъчно е само да се види как българските политици получават заповеди на Козяк и изпълняват всички разпореждания на САЩ, включително биват привиквани за инструктаж в посолството или директно във Вашингтон.

Политиците са забравили, че цялата власт принадлежи и се дава от българския народ. И това трябва да им бъде напомнено, ако трябва и насила. Защото нелегитимна е тази власт, която управлява в противоречие с Конституцията на Република България и в противоречие с народната воля!

Да живее България!

Елена Гунчева-Гривова

1 Коментара

Глас от народо

5 months before

Братя ,мили братя да живей България. Да създаваме комитети "Спаси България" .Да изпращаме петиции до В.В.Путина да прати витязи. Да ни помогнат да се освободим от кръвопиющото ЕС. И Ястребното военолюбиво НАТО. Сега е моменто. САШАТО се разпада. Еврогейците не знаатт на ,кой свет са. Стига са ни залагвали с теа гнили банани .Сакаме родни пипонье и дренки. България на три морета и Северниот ледовит океан .

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.