НЕУДОБНИТЕ ВИНАГИ ПРЕЧАТ НА ВЛАСТТА

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/neudobnite-vinagi-prechat-na-vlastta/6908 SvobodnoSlovo.eu
НЕУДОБНИТЕ ВИНАГИ ПРЕЧАТ НА ВЛАСТТА

Вече и официално разбрах, че неправомерно съм била подслушвана заради участието си в протестите срещу правителството на ГЕРБ и Бойко Борисов. Миналата година, докато аз и хората от Възраждане протестирахме, службите, вместо да разследват чекмеджетата от снимките на спалнята на Борисов и търговията с влияние и корупцията, вилнееещи в държавата, си запълваха работното време, за да слушат личните ми разговори и разговорите с клиентите ми! Докато съм говорила със сина си, с приятеля си, с приятелки, някой от службите е записвал всяка една моя дума. Погнусата и омерзението ми са за това. Аз не се страхувам, защото нося отговорност за всяка една своя дума и действие и съм убедена, че съм постъпвала правилно.

Миналата година аз излязох по площадите и улиците заедно с народа ни, за да се преборим с мафията, за да защитим един човек, който тази година ни предаде. Миналата година бях неудобна на Борисов, а тази година явно съм неудобна на новите управляващи. Истината винаги е нудобна.

Бог да пази държава, в която смятат адвокат, който ползва правото си на граждански протест срещу управляващите, за екстремист и заплаха за националната сигурност. Аз се боря точно за върховенството на закона и това, законите да се спазват от всички, най-вече - от управляващите. Защото гражданските протести са начин да покажем на властта, че не сме съгласни с действията и решенията й. Особено когато същата тази власт е мафия, която не допуска правото да бъде над властта! Правото на съпротива и защита е естествено човешко право и аз не се срамувам от нито едно свое действие. Аз се гордея, че над двеста дни миналата година бях на улицата и протестирах за това Борисов и Гешев да подадат оставка и мафията да се махне от властта. Гордея се, че заедно с другите хора от Възраждане бяхме там, в София, в първите редици на съпротивата срещу престъпниците. Гордея се, че там, на протестите, се срещнах с много истински българи. И ме е срам, защото по нашите гърбове се изкатериха новите предатели на България!

Аз мога да Ви гарантирам, че ще остана неудобна за тези, които престъпват закона и обсебват властта в държавата, тези, които жадуват за контрол над нас и тези, които ни предават.

И искам повече да не чуваме от трибуната на Народното събрание да четат имената на адвокати, учители, икономисти, политици и инженери, подслушвани, защото са говорили или протестирали срещу управляващата партия. Не искам повече службите да подслушват гражданите, а да си вършат работата по опазване на националната сигурност. Която със сигурност не включва задните части на управляващите политици! Не искам повече да бият млади хора зад колоните на Министерски съвет. Не искам да изправят полицията срещу народа. Не искам власт, за която враговете са гражданите на държавата!

Време е за различни политици! Време е за Възраждане!

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.