Ние ги наричаме англосаксонци и не ги харесваме,а те взеха и сами се разритаха. И да, става въпрос за USA и UK!

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/nie-gi-narichame-anglosaksonci-i-ne-gi-haresvamea-te-vzeha-i-sami-se-razritaha-i-da-stava-vapros-za-usa-i-uk/26767 SvobodnoSlovo.eu
Ние ги наричаме  англосаксонци и не ги харесваме,а те взеха и сами се разритаха. И да, става въпрос за USA и UK!

Ние ги наричаме англосаксонци и не ги харесваме,а те взеха и сами се разритаха. И да, става въпрос за USA и UK!

Толкова бяхме свикнали Байдън да се бори за правата на ЛГБТ,еднополовите бракове и бандеровците,че забравихме за неговия етнически произход. В очите на англичаните той възкръсна като ирландец, католик и "враг". И той наистина хвърли ръкавицата,че ще откаже държавното посещение в Лондон, ако Британия не уреди въпроса за Северна Ирландия,пише Поглед.

Тази атака изненадващо сe оказа синхронизирана по време с Москва,която пък подкара скандалната Белингкат. И това се случи след преживяното с “Бялото малцинство” в UK, Бирмингам,Манчестър и Лондон и с минималния дял на християните в Англия и Уелс.

Помним,че Северна Ирландия, заедно с Британия, напусна ЕС, но остана в Митническия съюз, където нямаше митници,а само контрабанда. След мъчителни напъни се родиха някакви формулировки и Британия се ангажира да затегне контрола и английската контрабанда да не влиза в ЕС.Не стана.

Попречи развихрения английски шовинизъм- гордите британци,да показват паспорти и да пишат митнически декларации? Ами,бе!

Тази пролет, Северна Ирландия се размърда-“Шин Фейн” за първи път спечели изборите,разклати кралството и планира референдум за напускане през 2025 г.

Daily Expres пък ни изненада за Шотландия! Независимостта й щяла да подкопае сигурността на Британия,защото Путин я гледал. Daily Express: Владимир Путин ще се опита да установи контрол над Шотландия.

Втори референдум за независимост на Шотландия може да има през октомври 2023 г. Никола Стърджън изрази убеденост, че вторият референдум може да се проведе през октомври догодина, предаде ''Ройтерс''.

И тук идват стратегическите проблеми:Ракетите Trident ще трябва да бъдат преместени в чужбина, демонтирани или върнати на САЩ.Базата на стратегическите подводници във Фаслейн, зоната за товарене на бойни единици в Коалпорт и близките полигони за обучение са в Шотландия.

„Отцепването на Шотландия ще доведе до най-сериозните оперативни и финансови проблеми за британското ядрено възпиране,констатира Daily Express. Шотландците искат и петролът от Северно море,част от дохода,на който сега се разпределя за всички региони.

Правителството на Уелс има група, която проучва въпроса за независимост. Идеята е да се разгледат отношенията с Британия. Регионалното правителство одобри решението, по идея на на лейбъристите.Консерваторите не подкрепиха идеята.

Истинската причина за пожара в лагера на англосаксонците всъщност не е Ирландия,а Украйна.

За САЩ замразяването на конфликта,поради вътрешни и външни причини става наложително.

За Британия украинската криза е животоспасяваща цел. Ако Лондон успее със своя проект за полското Триморие,тогава ще има някаква надежда за англичаните в следвоенния свят. Ако, Русия изгони британците от Източна Европа,тогава им остава само да студуват и гладуват в изолация. Поражението на украинския фронт заплашва Британия с разделяне на четири части. Означава и почти сигурно край на стратегическите ядрени сили и на нефта от Северно море и краят на мечтите за възраждане на Британската империя.

https://twitter.com/yordan_halachev

Йордан Халачев

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.