НИМА НИ Е ЗАБРАВИЛ БОГ

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/nima-ni-e-zabravil-bog/119139 SvobodnoSlovo.eu
НИМА НИ Е ЗАБРАВИЛ БОГ

В Газа избухна холера. Очакваше се - всички условия бяха старателно подготвени, за се появи холерната бактерия по "естествен" път. А може и да е подхвърлена доброжелателно, почти бащински, в капките обезсолена морска вода, които дечицата жадно пресушават и в мръсните бутилки, които стотици нещастници си подават от ръка в  ръка - да мре бързо народецът, да не се мъчи. Дали ще се обезводнява от липса на вода или от холера - не е ли все едно? 

Някога Виктор Юго се провикна в Националната Асамблея на Франция:

"Убиват един народ. Има ли свидетели? Един свидетел - целият свят!"

Но днес няма гений, който да разтърси света, да събуди съвестта му и да му вдъхне своя кураж за действие. И светът мълчи. Настанил се е като мъртвопиян клиент в нощно кабаре и се готви да погледа последните гърчове на Ханаан - някога Обетована земя, в която текат мляко и мед, а днес - дрипава изрезка - концлагерът Газа.

Между палестинците има доста араби, но те не са арабски народ. Повечето са мохамедани, но има и християни, и друзи. Мнозинството от палестинските мюсюлмани са бивши християни и това не е без значение. Арабите няма да се застъпят с цялата си мощ за тях. Мюсюлманските държави няма докрай да ги защитят. Палестинците са най-лесната етническа и верска жертва, защото стоят извън стандартните монолитни общности. Истинска закрила те можеха да очакват само от християнските нации - но в Близкия изток християните се стопиха, а Европа е превърната в равнодушно стадо.

Много древни народи са изчезнали от лицето на земята. Щастливи са тия, които са изтребени на бойното поле и са паднали с меч в ръка. И горко на тия, които изтляват, затворени в клетка - от глад, жажда и болести.

В огледалото на палестинската трагична орис, ние, българите, трябва да видим собствената си близка съдба. Примерът на палестинския народ е последният ни шанс за отрезвяване и спасение. Пропуснем ли го, ще оживее наяве картината на предизвестената българска гибел, която моят баща, поетът Върбан Велчев, "библейски" старец на 92 години, рисува в творбата си "Нима ни е забравил Бог":

НИМА НИ Е ЗАБРАВИЛ БОГ

Родино - рана нелечима,

нима ни е забравил Бог?

Нима ще бъдем само име

в един балкански некролог?

 

Селата вече почерняха 

от инородна напаст - смерч.

Под осквернената им стряха 

умира българската реч.

 

В душите - джунгла и пустиня,

прегръщат се злодей и вожд.

При спор между отца и сина

решава кухненският нож.

 

Не съм пророк. Но знак за гибел

кръжи в съня ми разлюлян.

Над тъмния Балкан аз виждам

не лунен сърп, а ятаган.

 

Нима триглава смърт ще скрие

следата ни във пъклен мрак,

дордето някой ни открие

във камъка на Омуртаг?

Върбан Велчев

Милена Върбанова

6 Коментара

t_ab

преди 6 месеца

Няма как да се скрие истината за Израел - https://www.bitchute.com/video/MZgATslyjfxX/

Коментирай

Христина

преди 6 месеца

Освен перото на безспорен талант вашият баща притежава и прозорливост на житейски мъдрец. С каква невероятна лекота във всяко изречение са събрани думи, от които прозира тъжната орис на хилядолетен народ. Народ, който обрече най-талантливите, знаещите и можещите да бъдат слуги на измамници, хитреци и продажници. Всеки ден и всеки час, в които страната ни се управлява от този башибузук очертават все по-ясно знаците за доунищожаване на България и на българите. PS Така наречените "социологически агенции" определят с най-висок резултат на предстоящите избори в София В. Терзиев (ДС). Възможно ли е този народ да е толкова безотговорен и изтрещял?

Коментирай

Христина

преди 6 месеца

Да, напълно сте права г-жо Върбанова. Аз зная, че на социологическите агенции в България отдавна се плаща, за да обявят определени резултати. Основните, на които се дава достъп до телевизиите са милионери. Те имат задачата предварително да подготвят терена за договорените резултати. Тяхната социология е статистическа стъкмистика в угода на платците. Те разиграват помежду си една предварително платена игра на първи, втори, трети и т.н. И всичко това се публикува, цитира от политически агитатори по телевизиите. Всички те задружно участват в голямата измама, наречена "избори". Страхувам се за България.

Коментирай

Стихотворението е добро . . .

преди 6 месеца

Нямам какво повече да кажа . . . За да не го омърся . . .

Коментирай

Бен

преди 6 месеца

Първо ние Го забравихме.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.