Пак е десети ноември. Днес сме длъжни да си припомним няколко важни неща:

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/pak-e-deseti-noemvri-dnes-sme-dlazhni-da-si-pripomnim-nyakolko-vazhni-neshta/6956 SvobodnoSlovo.eu
Пак е десети ноември. Днес сме длъжни да си припомним няколко важни неща:

Пак е десети ноември. Днес сме длъжни да си припомним няколко важни неща:

1. По Негово време култът към личността беше по-голям от самата личност. Той беше нискообразован, опростачен индивид, а около него се движеше кохорта от верни малоумници, които послушно се смееха на тъпотиите му. Постепепенно, по Негово време, простащината се превърна в норма на публично поведение.

2. По Негово време държавният апарат беше смазана репресивна машина, чиято цел беше да се смазва каквото й се изпречи - малко мисъл, свободна воля или смела лична инициатива. Свобода на словото съществуваше само парадно, защото зад прикритието на някаква толерантност и сговорчивост с различните мнения, Неговите подчинени служби отмъщаваха заради Него.

3. По Негово време просперитетът беше пропагандна измислица. Народът живееше уж еднакво сит, но еднакво неспособен да подсигури нещо повече от пълно състояние на търбуха си. В същото време, по Негово време, Неговите приближени живееха в охолство, глозгайки кокалите на Неговото изобилие.

4. По Негово време присвояването на общи блага за лично ползване се превърна в държавен строй, а корупцията беше форма на общоприет социален диалог между хората и институциите. По Негово време крадените пари се заделяха грижливо и се изнасяха малко по малко навън - черни пари за бели държави.

5. По Негово време на изборите беше важно всички да усещат, че нямат избор. И каквото и да си мислят, че искат, пак ще получат Него.

Днес е десети ноември. А сега прочетете отново тези пет неща и си помислете - за Него или за Него става дума…

В неделя трябва да гласуваме. Защото ми писна да ме боли, че пак е десети ноември напразно.

Радослав Бимбалов

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.