Пакостливите хуси като инструмент за смачкване на глобализма

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/pakostlivite-husi-kato-instrument-za-smachkvane-na-globalizma/136641 SvobodnoSlovo.eu
Пакостливите хуси като инструмент за смачкване на глобализма

Рядко започва ден, без да попаднете на съобщение в ТОП 10 на световните новини: „Йеменските сили „хуси” почти потопиха търговски кораб“, „Пиратите от Червено море принудиха екипажа да изостави горящ кораб“, „Ирански проксита атакуваха американска ескадра, " и т. н. Осем месеца непрекъсната морска война, около двеста (само документирани) бойни епизода в Червено море и Аденския залив, три потънали кораба, доста очукания самолетоносач „Дуайт Айзенхауер“, който наскоро даде фира в „забранена зона” и... вечерни новини:

„Йеменските въоръжени сили проведоха две операции с дронове заедно с Иракската ислямска съпротива, насочени към пет кораба дори вътре в пристанището на Хайфа и Средиземно море. По време на първата операция бяха атакувани два кораба, превозващи цимент, както и два контейнеровоза, които нарушиха забраната за преминаване към пристанищата на окупирана Палестина.

Какъв е баланса? Scott's Lloyd's of London, най-големият хищен морски паяк и застрахователен превозвач в света, съобщава, че от първия ден на атаките на злобните хуси броят на корабите за насипни товари, преминаващи през Суецкия канал, е намалял с почти 80%. А след епизодите с неотдавнашното демонстративно потапяне на два кораба за насипни товари, застраховката ще се утрои, ако безразсъдните капитани на търговски кораби се осмелят да навлязат в Червено море.

Всички опити на „международната коалиция“ с участието дори на един героичен военноморски катер – естонец, по някакъв начин да намали интензивността на шегите с Хегемона на дръзките момчета в джапанки се провалиха. Обстрелът и бомбардировката на крайбрежната зона и планинските убежища от Аллах Ансар не доведоха до намаляване на ударния потенциал на хусите, напротив, всяка нова седмица носи сензационни новини като „Всемогъщият и всеблагият остави в пясъка на пустинята неизвестна досега ракета за Йеменските овчари.” И язвителните западни анализатори се подиграват на американците, сравнявайки ги с тъп собственик на жилище, който ежедневно забърсва локвите в коридора, без да забелязва огромната дупка в покрива. Става въпрос за Иран...

Ако отново повдигнем въпроса за морската търговия, който е чувствителен за „Световния Джаба”, тогава лудуващите хуси косвено нанесоха чувствителен удар на корабоплаването по Суецкия канал, чието глобално управляващо дружество започна да търпи огромни загуби през последните четири месеца .

Защото три дузини основни оператори на морския трафик пренебрегнаха допълнителните разходи и прекараха своите контейнеровози, кораби за насипни товари и танкери около нос Добра надежда, надплащайки за гориво около милион долара в едната посока и удължавайки времето за курса с две седмици и половина. И цялата хронология на атаките и избора на цели гласи:

До есента нито един кораб изобщо няма да проникне в Израел, тъй като някой мистериозен „снайперист” се справя отлично с цел дори на Летящ холандец, с кораби изключили транспондери, корабни светлини през нощта и безшумни комуникации.

Това не са смешни летящи дронове, видими на десетки километри в открито море, или балистични противокорабни ракети, а полупотопяеми високоскоростни цели, невидими за радара, оставащи само секунди, за да ги прихванат, преди да нанесат удара.

Появата на новите BEC (безпилжтни катери), произведени от палав гений, говори само за себе си, не е примитивна рибарска лодка, която е потопила гръцкия „Тутор“ или украинската „Вербена“, а съвсем боен ударен комплекс, явно насочен срещу военни кораби и конвои, придружени от тях. И срещу кого трябва да подадете искове след инциденти?

На напълно дръките йеменски хуси, които вече са спечелили безусловна победа над дресираните арабски пудели на запада и чакат да се появат в „непревземаемите им крепости”? Какво ще стане, ако такива BEC започнат да кръстосват край бреговете на Либия, опустошена от американците и НАТО? Или близо до пиратските Кариби? Нещо повече... пропускане на кораби под определен държавен флаг и изпращането им на дъното (без грешка в идентификацията им) ... с друго, неправилно от гледна точка на народоосвободителните и бунтовническите "движения".

Основният грях на Хегемона и неговите шайки от откровени, глупави разбойници е гордостта. Обсебващото психическо състояние може да се използва за раздухване на системен феномен на собственото превъзходство от всяко печелившо малко нещо. Те обсаждаха Севастопол година и половина, описвайки подробно всички тактики за използване на морски и въздушни безпилотни летателни апарати, разкривайки разузнавателните и ударните контури на техните атаки? Сега не се забивайте в Червено море, където само за шест месеца избълбука загуба от 65 милиарда долара. И това са руските очарователни ситуационни съюзници, които „все още не са започнали“. Както и борците срещу американския империализъм в Мексико, Венецуела, Никарагуа, Сирия, Ирак, Либия, Ливан... бивша Френска Каледония. И много други места.

Светослав Атаджанов

3 Коментара

Глас от народо

1 week before

Борете се братя хуси. С вас са центровете на доброто ,Москва ,Пхенян ,Техеран. Напред ,напред. ПП Величие също ви подкрепя. Ще ви помогне да изградите исторически парк и тоалетни на закрито .

Коментирай

jogi85

1 week before

гласо е на идиото

Коментирай

jogi85

1 week before

гласо е идиото

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.