Погледнете българския футбол и ще видите цялата истина за манталитета и морала, за арогантността и импотентността на управлението на ББ

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/poglednete-balgarskiya-futbol-i-shte-vidite-cyalata-istina-za-mantaliteta-i-morala-za-arogantnostta-i-impotentnostta-na-upravlenieto-na-bb/6842 SvobodnoSlovo.eu
Погледнете българския футбол и ще видите цялата истина за манталитета и морала, за арогантността и импотентността на управлението на ББ

Удивително! Някак не мога да го проумея...

България ври и кипи, появява се надежда да се сложи край на властта на Злото, което може и да не е първа политическа сила, но контролира съдебната, медийната, икономическата и финансовата власт в страната.

Предстои балотаж на истината.

Без никаква етническа и религиозна оцветеност (защото имам прекрасни приятели турци и-или мюсюлмани), без никакво патрЕотарство мога да кажа, че с гласовете на десетки хиляди обикновени и нормални хора Ердоган – в полза на своя приятел-наместник у нас - осъществява пряка намеса в българската политика, каквато не е била осъществявана от началото на промените, когато Йозал си позволяваше арогантно да се кара като на провинили се първолаци на водещи български политици.

И така може да причини радикални поврати във вота в неделя.

В същото време мои приятели се вълнуват от българския национален отбор по футбол! Потресаващо! Да се вълнуваш от нещо, което е под всяка мислима дълбочина в пропадането си!

Да ти пука за отбор, пряко следствие от корумпираното и алкохолизирано управление на мафията на властта и властта на мафията във футбола у нас!

Погледнете българския футбол и ще видите цялата истина за манталитета и морала, за арогантността и импотентността на управлението на ББ.

Във футбола ни е събрана като в зрънце истина цялата същност на ББ и неговото проклето и загубено десетилетие за България. Този човек с циничния си език и пълната липса на каквото и да било перспективно, стратегическо мислене, съсипа всичко демократично, културно, прогресивно, насочено към Третото десетилетие на Третото хилядолетие, в България.

Вижте му футбола на най-добрия футболист сред политиците и на най-добрия политик сред футболистите – и ще ви стане ясно всичко за него. Уродливо, безперспективно, корумпирано и некомпетентно, направо некадърно управление!

А моите приятели се завайкали за футбола. Че нищо и никаква [Северна] Македония е с пъти по-силна на футбол от нас. По-силна е, това е толкоз просто и логично! Затова и тя ще ни победи и на политика. Защото ние сами си станахме заложници на патрЕотарството на коалиционните партньори от МВРО на ББ.

Не за футбола ни трябва да се вайкат моите приятели и да ми пишат огорчени смс-и и съобщения на лични. Да беше само футболът, съсипан през това загубено ББ-десетилетие за България, халал да са им и глупостта на футболната мафия и каптагонските шампионски титли!

Трябва да си възстановяваме демокрацията след това десетилетие, да си реанимираме демократичната култура, да си протегнем ръка към младите и кадърните, към честните и почтените; трябва да си завръщаме нормалността, ведростта в лицата, вместо оялите са и озлобени физиономии от черните джипки на властта.

Оправим ли си всичкото това, мафията на властта и властта на мафията във футбола сами ще си паднат – те са толкова непоносимо противни и алкохолизирани, че в тях няма капчица надежда да се променят. Гангрена са те. А при гангрена се реже.

Но понеже обичам моите приятели, аз си давам сметка, че щом ги боли за българския футбол, то не е от запалянковщина, а от родолюбиво чувство. Те не могат да преживеят, че се излагаме на футболното поле като последни кифладжии, че мерим ръст само със Сан Марино. Тях ги боли, че всеки ни сгъва в неприлична поза и ни изнасилва на футболното поле – с нашето съгласие, с нашето съучастие, с нашето безсилие и с нашата немощ.

Така че накрая ще цитирам един от моите приятели – Промяната поне революция да направи в българския футбол, пак ще свърши някаква полезна работа за България!!!!

Защото футболът е социален феномен. И футболните стадиони комай останаха единственото място, в което европейците застават едни срещу други, веейки знамената на своите държави. 90 минути те пеят различни песни, те страдат за различни отбори. А след това пак са си европейци. Такива, каквито ние сме, ама не все до там.

Така че наистина – Промяната дано поне футбола ни да оправи, тогава значи няма да е била напразна и нефелна.

За миг поне ще се съглася с това.

Всъщност, бих го казал другояче:

Промяната дано и футбола ни оправи. Наред с всичко останало.

Николай Слатински

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.