ПОЛИТИЧЕСКИ БРУТАЛИЗЪМ

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/politicheski-brutalizam/6964 SvobodnoSlovo.eu
ПОЛИТИЧЕСКИ БРУТАЛИЗЪМ

Колко ми се иска да живея в нормална държава. И колко виждам, че това в момента е непостижима мечта. Живеем във филм на абсурдите с елементи на хорър. Страхът и паниката, яздени от лъжата, гордо шестват в умовете на хората.

Какво е моментното състояние:

1.Нови снимки на полегнал гол мъж с използвано предпазно средство, пистолет и много, много пачки. Тази нова снимка, заедно със старите такива, стана символ на управлението на мутрите - на Борисов, наричан още Онуй, ГМР, Тиквата и прочие изрази на народната любов. Аз, като най-обикновен гражданин, си задавам въпроса: "Бе какво направихте с това изчегъртване? Защо този тулуп не е в ареста, а пачките - конфискувани?!?"

Тук осъзнавам, че промяната е просто подмяна, защото в същата сценка вече ще има други тела на леглото.

2.Наливането на пари в чужди проекти започва да прави впечатление дори на овцете. Милионите левове дарения от едни чужди граждани, за да правят промяна у нас, изглежда много съмнително. Но пък красотата и усмивката ще спасят света, или поне дебилите.

3.Демократичните образУвания са силно обидени, че промяната им се отнема и се опитват да превземат отново общественото внимание. Заявяват, ч ЕС и НАТО са върховете в българската политика от създаването на планетата до наши дни, а бруталните мерки спрямо неваксинираните ще станат тяхна основна цел за ограничаване на инакомислещите. Либерално и демократично. Мога да коментирам, че хора, които пият само кафе, им се разхлабват нервите и ги избива на агресия.

4.Билбордовете със светли ликове на кандидат-спасители станаха повече от рекламите на казина, което напряга много хора и ги изнервя. Резонният въпрос, обаче, откъде инициативни комитети имат толкова много пари, никой нен се сеща да зададе. Важното е, че политиците са с Вас. Кои са точно "Вас", ще разберете след изборитее. Не сте точно Вие!

5.Математиците и професорите, поради липса на психиатрични грижи и занемаряването на душевното здраве на нацията, продължават да разиграват филми на ужасите по телевизиите и да плашат по-интелектуалнонедостатъчните. По-умните просто натискат копчето за изключване и се оглеждат около себе си.

6.Заплахите с прокуратура, затвор и брутални мерки, заявени от Кацаров, да поясня, че могат да се приложат и спрямо други. Например спрямо него, да кажем.

7.Тежка тегоба налегна населението /предимно ваксинираното/, при мрачните слухове за състоянието на Кунчев. Неваксинираните също се вълнуват, защото имат други планове за него.

8.Бизнесът загива под ведрите речи на правителството как зеленият сертификат ще го спаси.

Политическият брутализъм, традиционен за българската действителност, направо сразява. Дори нормалните хора вече не вярват на очите и ушите си. Ожесточението е навсякъде. Омразата и разделението - също.

А аз искам просто моята България, в която децата се усмихват без маски, ходят на училище, младите работят, възрастните живеят спокойно, а голямата част от муцуните по билбордовеете копат канавки в обществена полза. Ех, мечти....

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.