Прави ми впечатление, че ЗАГУБИЛИТЕ изборите герб явно не го осъзнават още

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/pravi-mi-vpechatlenie-che-zagubilite-izborite-gerb-yavno-ne-go-osaznavat-oshte/6707 SvobodnoSlovo.eu
Прави ми впечатление, че ЗАГУБИЛИТЕ изборите герб явно не го осъзнават още

Прави ми впечатление, че ЗАГУБИЛИТЕ изборите герб явно не го осъзнават още. Обикалят студията невротично и декламират нескопосаните си опорки, които освен, че не са верни, са и доста семпли и явно отразяват мнението на собственика на партията за електората - "аз съм прост и вие сте прости и се разбираме".

Е, не, г-н собственик на партия, пардон, бизнесгрупировка, вие и подопечните ви явно не сте на интелектуалния Олимп, но ние си позволяваме лукса да мислим с главите си. Вероятно, защото не зависим от вашите чекмеджета и чували.

Та, даниел митов при ризова изкаканиза няколко лъжи.

Една от тях, че Радев бил президентът, избран с най-малко гласове в историята ни. Да, най-малко са, но с малко по-малко от плевнелиев на втори тур - около 150 хиляди. Тогава никой не постави въпроса за легитимността на избора на плевнелиев.

Втората му лъжа, че сега Радев бил избран с наполовина по-малко гласове от изборите през 2016 г. Ами, не, г-н митов, това е лъжа - тогава са малко над 2 млн, сега са малко над 1 млн и 500 хиляди.

Третата му лъжа е, че гласовете от Турция за Радев и герджиков на втори тур били по равно. Ами не е. Разликата е 10 ПЪТИ, че и повече в полза на герджиков. Който не вярва, да види данните.

Опорката, че машините били ограничили вота на възрастните хора и тези с основно и средно образование е плоска като всичко, измислено от мозъчния тръст на герб. Митов, затрудненията бяха за неграмотните и малограмотните, които в големия си процент гласуват за вас и дпс. Затрудненията бяха и в Турция, където гласуваха хора, неразбиращи изобщо български. За кого са гласували е ясно.

Още една изключително калпава опорка се върти от герб - "опасността" от много власт, концентрирана в Президента, защото ПП била "негова". Когато имаха президент, който назначи две служебни правителства и еднопартиен кабинет, нямаше никаква опасност. Сега, когато Радев назначи два служебни кабинета и може би ще има ЧЕТИРИпартийно правителство, вече става супер опасно.

Когато собственикът им раздаваше депутатите си като карти за белот, когато не се явяваше в парламента в продължение на две години, а ръководеше държавата от джипката и оттам поръчваше на крепостните си в НС как да гласуват, тогава проблем нямаше. Ама никакъв, абсолютно никакъв.

Добре е да се научат от герб да губят с достойнство. И да спрат да лъжат

А от медиите е добре да започнат да задават повече въпроси. "Не е страшно", както каза кандидатът на герб и дпс за президент. Слава на Бога и на разума н а близо един милион и шестотин хиляди българи, не успя.

Сега да му мислят в СУ как ще понесат срама от този кандидат, който вървя напред с името на най-старото висше училище в България. Ще проследя развитието и на останалите ректори. Интересно ми е :)

Цветеслава Гълъбова

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.