С мощна лавина от интриги посрещат медиите създаването на нова, вероятно центристка партия, условно наречена партия на Петков и Василев

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/s-moshtna-lavina-ot-intrigi-posreshtat-mediite-sazdavaneto-na-nova-veroyatno-centristka-partiya-uslovno-narechena-partiya-na-petkov-i-vasilev/7797 SvobodnoSlovo.eu
С мощна лавина от интриги посрещат медиите създаването на нова, вероятно центристка партия, условно наречена партия на Петков и Василев

С мощна лавина от интриги посрещат медиите създаването на нова, вероятно центристка партия, условно наречена партия на Петков и Василев.

Такава партия е единственото спасение от ГЕРБ в следващия парламент, но я посрещат на нож всички останали партии. А ДБ се опитват да кажат, че Петков и Василев и евентуалните им избиратели им принадлежат по право с нотариален акт, и ако не отидат при тях, ще ги обявят за предатели, които цепят дясното (този филм вече сме го гледали).

Само че служебните министри има силна подкрепа в момента, именно защото не са при ДБ и не са като тях.

Срещу нова партия са и ИТН, и БСП, за ГЕРБ и ДПС да не говорим. От БСП се чуват заядливи реплики срещу президента Радев, с когото свързват новата партия. Те вече заявиха подкрепата си за Радев и нямат никакъв шанс, ако я оттеглят. Но там винаги има по някой, който се разграничава от ръководството и сипе приказки, като че ли зад него са широките народни маси на голямата и силна партия. Уви, БСП вече не е нито голяма, нито силна. Макар че досега се държа най-конструктивно и предвидимо на фона на другите партии, които така се обиждаха и изпокараха, че минираха възможността да съставят правителство и в бъдещия парламент.

Само нова партия може да изиграе положителна роля, но ще гледаме сеир как всички ще са срещу нея. Така беше и с НДСВ навремето - всички медии бяха срещу нея, а получи подкрепа от избирателите. Ситуацията е подобна, но играчите сега са други. И ще направят всичко възможно да ги смачкат или погълнат в други партии.

Иван Бакалов

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.