Сегашната България към евентуално Новата: ДУХАЙТЕ СУПАТА, БЕ!

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/segashnata-balgariya-kam-eventualno-novata-duhayte-supata-be/6811 SvobodnoSlovo.eu
Сегашната България към евентуално Новата: ДУХАЙТЕ СУПАТА, БЕ!

Стоян Василев, бизнесменът, който закупи скандалната подпорна стена- хотел на пясъка „Алепу Вилидж”, заяви, че няма да изпълни решението на съда и няма да премахва „подпорната стена”. (по слуховете „подпората” е на виден фактор в ГЕРБ, обзавел се със задгранични фирми)

Върховният административен съд (ВАС) въпреки натиска спази закона и обяви нищожността на разрешителното за строеж.

**** Мотивите на Василев да се опъне на ВАС:

"В държава, в която се строят магистрали без строителни разрешения, е практика да се прекратяват действащи строителни разрешения за напълно законни обекти.”

И вторият му аргумент: с мотивите в това решение (специалния статус на плажната ивица и екологията) много от строежите в страната ще станат незаконни. И третият – може да се случи екологична катастрофа със свлачището, сякаш неговата стена-хотел не е такава.

„Ще си потърся правата извън страната.” – резюмира той.

Може, разбира се – в Африка, при някой режим в Латинска Америка. В развития свят за такъв строеж, правен напук на законите предприемачът вече щеше да си почива в затвора.

.

Голям праз – направил престъпление, прикрил беззаконието чрез престъпление на съответния държавен чиновник, издал разрешителното и прави ново престъпление, отказвайки да изпълни съдебно решение!

Вижда се, че Василев е искрено възмутен и потресен от случилото се. За потрес си е – строежът му си беше онова, което е България, а сега съдът да вземе да се произнесе, че България май вече няма да е това.

Какви са вариантите сега за действие?

Те са два в един.

А. Държавата наема фирма, събаря строежа, предоставя сметката за плащане на на Василев, като запорира сметките му

Б. Василев се дава на прокурор със сигнал от ВАС и влиза в затвора.

Според Наказателения кодекс който попречи или осуети по какъвто и да е начин изпълнението на съдебно решение се наказва с лишаване от свобода до три години или глоба до пет хиляди лева.

В случая заради тежестта на провинението: размерът му, публичното оспорване, отказът да се изпълни решение на върховен съд у нас се полага затвор. Наказание му се полага и по други членове на закона.

Плащаш сметката за събарянето и влизаш в затвора.

Така се създава правова държава!

След още две-три такива санкционирания на никой строителен бос дори няма да му мине през главата да нарушава законите и да шари подкупи за незаконни строителни разрешения.

Остава да видим дали случаят ще има развитие и съответно да преценим ще се променя ли България или не.

Григор Лилов

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.