Сигнал до Бойко Рашков: Тодор Попов и брат му от СИК ли са? Рекетират бизнеса в Пазарджик като Бойко Борисов (ДОКУМЕНТ)

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/signal-do-boyko-rashkov-todor-popov-i-brat-mu-ot-sik-li-sa-reketirat-biznesa-v-pazardzhik-kato-boyko-borisov-dokument/7018 SvobodnoSlovo.eu
Сигнал до Бойко Рашков: Тодор Попов и брат му от СИК ли са? Рекетират бизнеса в Пазарджик като Бойко Борисов (ДОКУМЕНТ)

Кметът на Пазарджик Тодор Попов, нашумял с отказа да даде проба за алкохол и наркотици, след като бе спипан кьоркютук зад волана, се прави на сикаджия точно като своя гуру Бойко Борисов. Narod.bg подава сигнал до вътрешния министър Бойко Рашков да провери скандален случай на рекет от страна на кмета в комбина със своя брат Иван Димитров Попов и мастит чиновник, назначен от ГЕРБ.

Според общинския съветник в Пазарджик Благо Солов, собственик на мебелната верига „Явор”, кметът и брат му са си спретнали ОПГ – Организирана пещерска група.

Ето фактите, които изнесе бизнесменът, които са готов материал за разследване на престъпните действия на Тодор Попов:

Името на градоначалника и чиновник от доскоро управляващата партия ГЕРБ се появиха в скандал за принуда, с цел завземане на печеливш бизнес.

През 2019 година  Димитър Търпов – началник на Областна инспекция по труда Пазарджик, и Тодор Попов – кмет на Община Пазарджик, започват да оказват нерегламентиран натиск върху търговци и клиенти на няколко фирми, които до този момент са се занимавали с дезинфекция, дезинсекция и дератизация на територията на Община Пазарджик и областта.

Натискът включва и заплахи по телефона, осъществени лично от Търпов и Попов.

Целта им е да отклонят клиенти на тези фирми и да ги насочат към други, приближени до двамата пещерци фирми.

Фирмите, към които по този начин е насочен огромен финансов ресурс, в това число и публични средства са:

Ди Ен Си Гарант ЕООД – Пещера със собственик и управител Симеон Любенов Търпов – баща на областния началник Димитър Търпов, и

Си Ди Ти Груп ЕООД Пещера, със собственик и управител Мария Тодорова Игнатова – майка на съпругата на областния началник Търпов.

(Има данни и за трета фирма, също собственост на Мария Игнатова)

Връзката между Димитър Търпов и фирмите е безспорна, тъй като техните собственици и управители са съответно негов баща и майка на съпругата му.

Връзката между кмета Тодор Попов и Димитър Търпов се осъществява през кметския брат– Иван Димитров Попов, който е кум на Търпов. Именно кметския брат Иван Попов се занимава и сам извършва много от изброените дейности. Той е и човека, който лично попълва и подписва протоколите за извършената дейност дезинфекция, дезинсекция и дератизация.

През октомври 2019 година сигнал за натиска и заплахите, извършени от Търпов и Попов, е внесен в изпълнителната комисия на ГЕРБ и е адресиран лично до Бойко Борисов, с надеждата той, като премиер или подчинените му министри и държавни структури да предприемат някакви действия срещу безобразията на организираната пещерска група.

В сигнала се посочва, че действията на Търпов и Попов водят до непрозрачност, че е ощетява бюджета на Община Пазарджик, както и че се уронва името и престижа на ПП ГЕРБ и  лично на Борисов.

Познайте какви са последствията от подадения сигнал ?

Никакви!

Димитър Търпов, кадър на ГЕРБ, все още е началник на Областна инспекция по труда. В това си качество той се явява и контролен орган за работодателите, включително на пострадалите фирми, които са подали сигнала срещу него.

Тодор Попов, припознат и прегърнат от ГЕРБ, все още е кмет на Пазарджик. В това си качество той продължава да плаща значителни суми, публични средства от нашите данъци към  посочените по-горе фирми, в чиято полза се твърди че е оказвал натиск и заплахи. Чрез него стотици хиляди изтичат към фирмите свързани с Търпов.

Колкото до качеството на свършената работа от страна на тези фирми, тя е видима за всички. Ежегодно пазарджиклии се оплакват от  нашествия на кърлежи, гъсеници и всякакви други вредители, а някакви видими дейности от фирмите се извършват едва след изразено недоволство от страна на гражданите в медиите и социалните мрежи.

Няма данни  ГЕРБ да са сезирали прокуратурата , полицията или друг държавен орган за евентуално престъпление извършено от Търпов и Попов, в това число за лични заплахи, оказване на неправомерен натиск, търговия с влияние  или нещо друго, както и да е провеждано разследване за евентуално престъпление.

До момента Община Пазарджик не е отрекла, че кметът и брат му имат нещо общо с този бизнес, включително дали брата Иван Попов е осъществявал някои от дейностите лично.

Narod.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.