Сигурен съм, че спряганите за министри в кабинет лица имат шансове, но не са реалните министри

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/siguren-sam-che-spryaganite-za-ministri-v-kabinet-lica-imat-shansove-no-ne-sa-realnite-ministri/6747 SvobodnoSlovo.eu
Сигурен съм, че спряганите за министри в кабинет лица имат шансове, но не са реалните министри

Сигурен съм, че спряганите за министри в кабинет лица имат шансове, но не са реалните министри.

Журналистите бързат да покажат информация "от кухнята" повече за да отразят предпочитания и за да лобират за отделни кандидати.

Не само за да се "сложат" на "новите" или за да "стимулират" нечия кандидатура, но, в случая на герберски издания, за да внесе интриганство и да попречат на преговорния процес.

ПП, Кирил и Асен, биха направили голяма грешка, ако позволят подобни елементарни манипулации, от една страна да извадят преговорите от релси, т.е. да ги превърнат в борба за постове, а от друга, да насърчат мераците на отделни личности да станат министри, само защото медии създават виртуална реалност.

Именно за да успеят в преговорите, нещата трябва да бъдат затворени в преговорния формат, първо да се договорят политики и чак след това да се говори за министри.

И не, не е по подразбиране, че министерството на екологията трябва да отиде при "зелените" /особено в радикалния им вариант/, нито че министерството на енергетиката трябва да отиде при ВЕИ играч.

Изобщо "умната", не е задължително да бързат. И нямат право на грешка - втори опит няма да имат.

Илиан Василев

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.