След случилото се в изборния ден в Турция би трябвало и на най-неизкушените в политиката да са им ясни две неща:

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/sled-sluchiloto-se-v-izborniya-den-v-turciya-bi-tryabvalo-i-na-nay-neizkushenite-v-politikata-da-sa-im-yasni-dve-neshta/6838 SvobodnoSlovo.eu
След случилото се в изборния ден в Турция би трябвало и на най-неизкушените в политиката да са им ясни две неща:

1. Топлата, даже пареща връзка между борисов, доган/карадайъ и ердоган. Да си спомним къде често ходеше борисов, включително и на националните празници, кому се кланяше. Да си спомним за прародината на карадайъ, както и за изказването от преди около два месеца на йордан цонев - "ДПС ще направи всичко възможно Румен Радев да не е президент", произнесено с много апломб, злоба и нездраво амбициозен блясък в очите.

Е, направиха го, но не им се получи. На 21 отново ще го направят. С активното съдействие на държавата Турция и лично на ердоган. Турция като една доста централизирана държава, определя правилата на играта и в общините. И ги определи - осигури шатри за гласуващите, където декларациите им се попълваха от хора, ЗНАЕЩИ български език. Да, знаещи, защото огромната част от гласувалите в Турция не го знаят, не четат и даже не разбират български език.

Как гласуват е ясно. И как са мотивирани също е ясно. И техният вот тежи, защото ние - добре знаещите родния език и живеещи тук, просто не отидохме достатъчно масово. Някой гордо и презрително заявяват, че не ги интересува политиката, те са над нещата. Други даже призовават да се ходи за гъби, риба, лов и т.н. За мен това е национално и лично безотговорно поведение. Трети са сърдити, че техният кандидат бил уникален, пък не бил избран и нямало да гласуват.

Хора, това не е игра на "на ти си куклите, дай си ми парцалките", а нашата лична отговорност към обществото, в което живеем и ще оставим на децата и внуците си. Хайде, дръжте се сериозно, за да не ревете после, че незнаещи български език ви определят съдбините. Защото тези гласове ще отидат при герджиков,. Ще стане страшно, ако той и плувкинята и "майка на три деца" /две от които, родени и отгледани от друга жена/ влязат на Дондуков 2. Ще се изпълняват всички поръчки на герб и дпс, защото подкрепата си има цена, която господинът е плащал и друг път. Мислете и гласувайте в неделя!

2. Трябва да се помисли сериозно от новите законодатели и да се вземе адекватно решение за пресичане на този купен вот с участието на друга държава. Нашата Конституция ни пази от министри с двойно гражданство, имаше дълбоко възмущение и почти тричане в студията от всевъзможни анализатори и конституционалисти на Кирил Петков за двойното му гражданство.

Сега нека да кажат какво мислят по този въпроси и най-вече по възможните решения на този ПРОБЛЕМ. Да, това е проблем, при това огромен. Гласуваш за български президент без да знаеш български език!?!?! Категорично смятам, че е дошло време за законодателни промени в това отношение и по значение те не са по-малко важни от съдебната реформа и възмездието за грабежа на герб. Сигурна съм, че има достатъчно качествени юристи в новия Парламент, които, по мое скромно мнение на неспециалист, но редовен гласоподавател, трябва да намерят решение.

А докато това стане, не се отпускайте! Гласувайте на 21.11., все още сме в битката, макар и на финалната права. Нали знаете къде се давят власите. Нашият народ е мъдър, да се вслушаме в съветите на предците ни!

Гласувайте на 21.11! Далеч се стига само с полет, нямаме време да пълзим 🙂

Цветеслава Гълъбова

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.