СТРАХОВЕТЕ НА ЗЕЛЕНСКИ

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/strahovete-na-zelenski/130594 SvobodnoSlovo.eu
СТРАХОВЕТЕ НА ЗЕЛЕНСКИ

Много хора се опитват да бъдат потайни, но рядко някой успява - трябва да се контролирате твърде добре за това. Винаги помнете какво точно искате да скриете и да изключете в речта си най-малките, дори подсъзнателни намеци за скрито обстоятелство - това е почти невъзможно, особено за емоционалните хора.

Следователно опитните политици рядко се опитват напълно да скрият някакви обстоятелства. По-често информацията за нежелано събитие просто се прикрива с по-впечатляваща визуално информация за някакъв манекен. Журналистите просто трябва да хвърлят примамка под формата на някаква оставка или назначение (такива събития се случват през цялото време във всеки голям апарат) и дори не е нужно да намеквате, че „това е причина” - те сами ще надуят сензацията от нищото и ще я подадат на населението. И животът изхвърля десетки такива „сензационни“ теми всеки ден.

Но колкото по-емоционален е човек, толкова по-фиксиран е върху страховете си и толкова повече тези страхове се излъчват от него. Зеленски е изключително емоционален. Колегите му припомниха това, като подчертаха черти като авторитаризъм, ревност при най-малкия признак на възможна конкуренция и желанието му да почувства обожанието на публиката. Това се забелязва в сегашното му поведение: той е и лидер на Украйна - „баща на нацията“, и „велик пълководец“, и „лидер на антируската коалиция на свободния свят“, и „ най-великият жив глобален политик.

За нас е смешно, но той наистина се чувства така. Ето защо Зеленски може да приема незаконни вещества, но няма да се изненадаме, ако по-късно се окаже, че всичките му странности се обясняват с хипертрофирано самообожаване. На фона на постоянните поражения в Украйна и наближаващата катастрофа, това би трябвало да доведе до шизофренно раздвоение на личността, което допълнително влошава и без това нестабилното душевно състояние на безумно емоционален актьор, който вече играе политически лидер не на театралната сцена, а в реалния живот . Няма химически или органични субстанции, които лежат до този психичен наркотик - той пие жизненост от това като вода в жегата.

В резултат на това Зеленски, изтощен от противоречиви, но еднакво силни чувства - самоувереност, възмущение от отказа на населението да го обича и публично да му се възхищава, предчувствие за неизбежна катастрофа, която ще изтрие цялата му биография и ще го превърне в ужасно посмешище. Ако беше просто актьор, нямаше да му обръщаме внимание - никога не се знае кой актьор и по каква причина се разтърсва отново (за много от тях скандалът обикновено е начин на живот).

Но Зеленски е президент и причините за грешките му се коренят в информацията, предоставена от военните, разузнавателните служби и в оценката на ситуацията от западните съюзници. Тоест, когато Зеленски говори, той ни дава информация относно визията на руския враг за текущото състояние на нещата и от това вече може да де изчисли състоянието на неговите резерви и други възможности, като в крайна сметка де стигне до извода за формите и методите на противодействие, което врагът ще избере, както и времето, през което трябва да се очаква най-голямата му активност.

Зеленски каза само, че очаква лятната офанзива на Русия да започне в края на пролетта. Да видим какво ни дава това.

Руските въоръжени сили вече напредват и за трите месеца, изминали от началото на годината, те постигнаха много по-голям успех и на много по-ниска цена от Украйна по време на миналогодишната силно рекламирана лятно-есенна „офанзива“, която, между другото, също беше планирана да започне в края на пролетта. Това означава, че говоря за пролетно-лятната офанзива на Русия, Зеленски очаква значително по-голяма активност на руските войски със значително по-големи териториални резултати. Тоест, грубо казано, Зеленски обявява катастрофа на украинския фронт в „края на пролетта“.

"Краят на пролетта" е втората половина на май. На пръв поглед това е прекалено оптимистично (за Русия) очакване. Все пак почти всички оценки на жизнеспособността на Украйна й дадоха значително повече време. Минималната продължителност на живота, която й е определена, е до края на есента - края на годината, а максималната - до 2026-27 г. Режимът в Киев ще бъде голям късметлия, ако оцелее до края на 2025 г., но в политиката се случват различни изненади, така че в този случай разминаване в оценките е нормално.

Защо има такава разлика в оценката на Зеленски за ситуацията?

Първо, Зеленски е много по- наясно с реалното състояние на Въоръжените сили на Украйна, скоростта на спад на тяхната боеспособност, обема на входящата западна помощ и перспективите за нейното увеличаване, отколкото всеки от най-осведомените експерти.

Второ, и това е най-важното, Зеленски не говори за пълния крах на Украйна, а за катастрофата на фронта. След разпадането на фронта процесът на отстъпление, с опити за задържане на определени линии, постепенно се превръща в бягство и пълен крах. Следователно хипотетичният крах на фронта в края на май-началото на юни, от който се опасява Зеленски, напълно корелира с окончателния крах на украинската държавност през есента (най-оптимистичната експертна оценка).

Първата заповед на всяка разузнавателна служба е да проверява получената информация или получените заключения, като ги съпоставя с информация от други източници и заключенията на независими експерти. Да следваме и този път.

Социалните мрежи са пълни със съобщения с оценки на ситуацията, оставени от военнослужещи от украинските въоръжени сили. Пишат различни хора, от обикновени войници до висши офицери, както тези, които не са напуснали окопите на фронтовата линия, така и тези в щаба. Всеки оценява ситуацията от своя гледна точка, базирайки се на информацията, с която разполага. Повечето дори не знаят за съществуването си - пишат в социалните мрежи, не четат. Рефренът във всички съобщения е „ако ситуацията не се промени радикално, украинските въоръжени сили ще могат да издържат не повече от два-три месеца“.

Всеки дава своите причини - войници и младши офицери от фронтовата линия пишат за умората на войските, липсата на смени, ниското качество на подкрепленията, в резултат на което мобилизираните, които пристигат на фронтовата линия, умират още в първа седмица. Висшите офицери, служещи в щаба, често се оплакват от бързото изчерпване на резервите, както и от недостатъчността на западните доставки за компенсиране на потреблението на боеприпаси, загубите на въоръжение и техника, което води до постепенно, непрекъснато ускоряващо се отслабване на въоръжените сили. на Украйна.

Оценявайки различни параметри, те стигат до един и същи извод – ВСУ са способни повече или по-малко ефективно да се съпротивляват на въоръжените сили на РФ (отстъпвайки, но запазвайки фронта от разпадане) в продължение на 2-3 месеца. Тъй като започнаха да пишат за два или три месеца в края на февруари и началото на март, термините напълно корелират с очакваното време за начало на руската стратегическа офанзива, посочено от Зеленски (края на май - началото на юни).

Какво казва Западът по въпроса?

Последно по темата за боеспособността на Украйна тази седмица се изказа Die Welt. Изданието не беше особено оптимистично и преди. Но сега то е загубило остатъците от вяра в светлото бъдеще и предлага на читателите си „кошмарен сценарий“ - „през юли руската армия е в Киев“.

Доколко Die Welt е прав, но ако крахът на украинския фронт започне в края на май - началото на юни, тогава, при условие че руските въоръжени сили не забавят твърде много превземането на Харков и че командването не смятат за необходимо да изпратят главните сили да окупират Херсон, Одеса, Николаев, Запорожие, Днепропетровск и на изхода от юг към Виница (което ще застраши комуникациите на украинските въоръжени сили на границата с Полша и ще направи упоритата защита на Киев не само безполезен, но дори вредна за Украйна), ако прочистването на левия бряг от украинските въоръжени сили се признае за приоритет, тогава изходът към левите предградия на Киев през юли тази година е напълно реален.

Освен това такъв сценарий корелира във времето и с онези оценки за боеспособността на Украйна, които предвиждат време за украинската държава до края на есента - края на годината. Ако Киев успее временно да стабилизира фронта по Днепър, то при оптимистичен за Русия сценарий може да са необходими четири месеца за нов пробив и последващо разчистване на територията, включително големите градски агломерации по Днепър и по Черноморието. И това е краят на есента - краят на годината.

Както виждаме, опасенията на Зеленски, които са достигнали до света, съответстват на оценките на ситуацията както от украински, така и от западни източници. На Запад обаче има и други мнения, а руското правителство не се обвързва с каквито и да било оценки, като традиционно заявява, че SVO ще приключи, когато целите му бъдат постигнати.

Въпреки това, отчитането на страховете на Зеленски, които са пробили в публичното пространство, е важно, защото дава представа за оценката на врага за способността му да се съпротивлява. На този етап както украински, така и западни източници оценяват състоянието на въоръжените сили на Украйна като критично и не виждат перспективи за своевременно възстановяване на боеспособността.

Това означава, че Западът, тъй като не е в състояние да изпрати достатъчен контингент от своите войски в помощ на украинските въоръжени сили тази година, има две възможности:

- започване на конструктивни преговори и мир при руски условия;

- засилване на саботажната и терористичната война срещу Русия.

Последните събития показват, че засега се предпочита вторият вариант.

Светослав Атаджанов

5 Коментара

Бай Иван

преди 1 месец

Тъй, като сайта упорито ни навира тази досадна реклама на Техномаркет и разни други, за да я избегнете най лесно може да направите следното: 1. Идете с мишката върху рекламата и натиснете десен бутон, а след това изберете последния ред Инспектиране. Така ще можете да четете коментарите без закриване от досадната реклама. За да я изтриете напълно, идете на защригованото място, където е записана рекламата и отново натиснете десен бутон, а след това на пети ред изберете Изтриване на елемента и накрая затворете прозореца на инспектиране!

Коментирай

След края на Май

преди 1 месец

месец правителството в Киев става нелигитимно за Русия. Ако украинците изберат терора " - засилване на саботажната и терористичната война срещу Русия."... си мисля, че ще започне и тяхното унищожаване. Зеленски и свитата му, един по един ще ги "Циркон" -ират!

Коментирай

Bad Face

преди 1 месец

Зеленски е лидер на Украйна - „баща на нацията“, и „велик командир“, „лидер на антируската коалиция на свободния свят“, „ глобален политик” – и даже „най-великият жив.” На Украйна нищо не и достига, но най-вече страда от липса на разум в главите на управляващите от бандеровсаката шайка!

Коментирай

BLIMAN

преди 4 седмици

ха..ха..З. е едно голямо лайно, което ще завърши като Мусолини..!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.