Всички искаме час по-скоро войната в 404 да свърши... Искаме, но не си даваме сметка, че тази война не може да свърши

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/vsichki-iskame-chas-po-skoro-voynata-v-404-da-svarshi-iskame-no-ne-si-davame-smetka-che-tazi-voyna-ne-mozhe-da-svarshi/110304 SvobodnoSlovo.eu
Всички искаме час по-скоро войната в 404 да свърши... Искаме, но не си даваме сметка, че тази война не може да свърши

Всички искаме час по-скоро войната в 404 да свърши...

Искаме, но не си даваме сметка, че тази война не може да свърши. Поне не и с помощта на оръжия. То може, но ще свърши и целият свят /поне такъв, какъвто той е сега/.

Истинската война се води със средствата на икономиката. Там е разковничето, а от първите дни на март миналата година, когато стана ясно, че нещата не могат да се случат за дни, се мина в другата крайност. Нещата да се точат години, а воюващите да се договорят за нов (напълно разделен) свят.

Разделен, но не на два лагера, (както вече веднъж беше) а разделен на три.

Тия три свята ще са в дълъг конфликт, а ако някой от трите реши да излезе от тая матрица - ще бъде дружно набит. От другите два.

Вече е описано от Оруел, а начинът това да не се случи е един. И той е природен катаклизъм. Само това може да ни спаси. И светът, и най-вече нас - българите.

Защото, в която и от тези три части да се събудим - тя няма да бъде добра. Такава част няма.

Върнете се към земята, придобийте умения, правете деца.

Христо Христов

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.