Всички сме наясно, че при всяко престъпление престъпникът първо опитва да оневини себе си, да изкара някого друг отговорен, да отърве кожата

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/vsichki-sme-nayasno-che-pri-vsyako-prestaplenie-prestapnikat-parvo-opitva-da-onevini-sebe-si-da-izkara-nyakogo-drug-otgovoren-da-otarve-kozhata/54478 SvobodnoSlovo.eu
Всички сме наясно, че при всяко престъпление престъпникът първо опитва да оневини себе си, да изкара някого друг отговорен, да отърве кожата

Да, да! Всички сме наясно, че при всяко престъпление престъпникът първо опитва да оневини себе си, да изкара някого друг отговорен, да отърве кожата. Но понякога тези опити са така смазващо безочливи и нагли, че губиш ума и дума.

Убиецът на Милен, който след дълго и комфортно пребиваване у дома получи 9 години, май още не е в кафеза - той не е бил дрогиран, той не е карал бързо, колата му сама се е спуснала напред, макар той вероятно да е вдигнал ръчната.

Убиецът на 32 годишна жена преди няколко дни, който старателно е планирал нейната екзекуция и като на филм е заврял тялото й в багажника на кола сега искал да го пуснат, "за да изчисти името си".

Прокурорският син от Перник Васил Михайлов изрисувал цялата си килия с пречупени кръстове, защото такова му било "мнението", а сбиването с други арестанти било да му имат уважението.

Убиецът от "Черни връх" Георги Семерджиев обаче е първенец по безочие - подробностите са в статията. Случайно или не, но именно той се е сбил с Михайлов.

https://telegraph.bg/krimi/novini/chist-kato-sylza-semerdzhiev-obvini-drug-za-meleto-na-cherni-vryh.-bivshiiat-futbolist-tvyrdi-che-dal-na-nepoznat-dzhipa-ubiec-373199?fbclid=IwAR13ShLe_OkNJGSNc6y35ZyDtPOKeCVU2JUSnS8vt5WOsDJ-TemwA_lbWig

Мисля, че гигантската липса на справедливост в живота ни отвръзва ръцете на всички маргинални типове, които са убедени, че правосъдието всъщност е страхотно надлъгване, в което "хитрецът" винаги побеждава.

Мисля, че и на още десет парламентарни избори да се явим, наглостта на утайката само ще расте, защото никой във властта не се интересува от обикновеното, просто право на хората в ежедневието. И докато живеем на отделни планети, онези "там" заслужено ще бъдат презирани, защото ние "тук" всеки ден сме в това!

Лияна Панделиева

1 Коментара

БОРБА

преди 1 година

За това ще трябва да се сърдите на съдебната система която в повечето случаи виновни няма.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.