ВЗРИВ ОТ 2 МИЛИАРДА ЛЕВА КРАЖБА

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/vzriv-ot-2-miliarda-leva-krazhba/7099 SvobodnoSlovo.eu
ВЗРИВ ОТ 2 МИЛИАРДА ЛЕВА КРАЖБА

Какво показа аварията на газопровода край Ветрино?

Ами онова, което далеч назад във времето разследвах като идея за милиардна кражба чрез "Южен поток" и наскоро отново разследвах - същата идея, но вече реализирана като многомилиардна брутална кражба от Турски (Балкански) поток.

Платиха се милиарди за 484 км нова тръба. Но всъщност в значима част се ползва старата тръба от предишната транзитна мрежа на България. Затова кражбата по размери е около 2 милиарда, защото стари съоръжения са калкулирани като нови.

.

Само чуйте шефовете на Булгартрансгаз и босът му Владимир Малинов, които по националните медии заговориха за стари тръби - такива още от времето на социализма, (по техни думи от магистралния газопровод, строен 1986 и завършен 1988), които не издържали. И многократно акцентираха, че трасето не било първостепенно, а стар газопровод с локално значение.

Лъжете!

.

Някой ще каже - ами това не е Турски поток, а отклонение за Румъния.

.

=====================

Турски (Балкански) е, ЗАЩОТО ПРЕНОСЪТ НА ГАЗ БЕШЕ СПРЯН НЕ САМО ЗА ГЮРГЕВО, НО И КЪМ СЪРБИЯ И УНГАРИЯ.

Турски поток е, защото преносът за Гюргево е възстановен, но онзи за Сърбия и Унгария - не е. Сърбите обявиха,у че са започнали да си доставят газ от Унгария.

=====================

.

Спряха преносът на газ на северозапад - към другите държави, защото аварираха, разцепиха се - засега две стари тръби от стар газов тръбопровод. За негово всякакви политици-крадци, лъжеексперти и журналя-мисирки протръбиха света, че е новият Турски поток с ново трасе и нови тръби.

Един взрив проглуши ушите за едни почти 2 милиарда. Предишните мои разследвания останаха без отзвук - като мълчалив вик. А сега?

Григор Лилов

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.