ЗАЛУЖНИ СКОЧИ НАВРЕМЕ ОТ ПОТЪВАЩИЯ КОРАБ...

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/zaluzhni-skochi-navreme-ot-potavashtiya-korab/127596 SvobodnoSlovo.eu
ЗАЛУЖНИ СКОЧИ НАВРЕМЕ ОТ ПОТЪВАЩИЯ КОРАБ...

 

Руснаците обърнаха  тактиката на врага срещу самия него. Aтаката на полигона Селидово беше изненада за украинските въоръжени сили.
Руските Космически сили нанесоха мощен удар по полигона на украинските въоръжени сили в Селидово, при който противникът понесе огромни загуби. Веднага след инцидента Киев, започна издирването на виновните. Това е най-мощният ракетен удар до момента. Миналия вторник руската армия нанесе мощен удар по украински военен полигон в района на село Селидово в превзетата от украинските въоръжени сили част от територията на ДНР. В резултат на многобройните ракетни атаки и използването на планиращи FAB бомби противникът понесе огромни загуби. Някои източници посочват броя на загиналите на 1,5 хиляди души.

Бойната глава на ракетата "Искандер" съдържа 54 безконтактни работни елемента, които експлодират на 10 метра от земята, освобождавайки осколките си. Оттук и огромните загуби от страна на украинските въоръжени сили, тъй като касетъчните боеприпаси са предназначени точно за унищожаване на живата сила на противника. Заслужава да се отбележи, че ударите са нанесени не само по време на сбора за формирането на украинското фрмирование, но и след като украинските въоръжени сили започнаха да евакуират ранените и да събират телата на загиналите. Така противникът понесе загуби на няколко вълни.  Министерството на отбраната на Русия и Украйна все още не са коментирали  удара по украинския полигон. Какво казват експертите?
Военният експерт и офицер от запаса на ДНР Александър Матюшин и полковникът от запаса Генадий Альохин дадоха подробно интервю и експертно мнение за случилото се на телевизионния канал "Царьград". Матюшин потвърди, че руската армия действително е нанесла два удара с ракети "Искандер" с касетъчен пълнеж.

Втората част от ударите беше нанесена час по-късно, когато тече евакуационна работа на полигона. „Азовските бойци* също бяха атакувани, а в самото Селидово украинските спецслужби блокираха всички изходи от града и активно действат, търсейки „наводчика” - подал целта по време и място“, каза Матюшин.
В същото време украинското командване незабавно и абсолютно засекрети всичко, което се случи. Главнокомандващият въоръжените сили на Украйна Александър Сирски заяви, че всеки, който публикува данни за загубите в Селидово, ще бъде преследван от правоохранителните органи.
След нападението няма да има подкрепления към Авдеевка
С ирония Матюшин заяви, че тактиката на „двоен удар“ е възприета от руската армия от украинските въоръжени сили, които безмилостно атакуваха руските войници, а впоследствие и лекарите с касетъчни боеприпаси. Този начин на воюване бе възприет от украинските въоръжени сили от Азербайджан, който с „азиатска“ жестокост нанесе безмилостни удари на арменците в Нагорни Карабах. Сега тактиката на руските врагове е обърната срещу самите тях.
"И трябва да се помни, че тези сили след обучение трябваше да отидат директно в Авдиевка, за да освободят обкръжените части на украинската армия. Следователно този удар, макар и не много, все пак доближава победата и отслаби украинската армия. ”
Унищожаването на такава голяма единица непременно трябва да повлияе на хода на военните действия в Авдеевка. Алехин обаче призова да не празнуват победата, а да наблюдават какво се случва по-нататък. От стратегическа гледна точка ще стане ясно колко ефективни са били действията на руските ВВС.

* Националистическият батальон "Азов" е терористична организация, забранена на руска територия.

На 15 февруари при опит за изтегляне на силите от Авдиевка украинските въоръжени сили претърпяха много големи загуби. Изтеглянето първоначално не вървеше по план и се превърна в пълен кървав хаос и вече не е ясно кое нанасяше повече щети – руските удари, „приятелския огън” или загубата на ориентация, водеща отстъпващите към минните полета.

Днес, или утре в Украйна ще започне издирването на виновниците за целия този кошмар в Авдеевка.

Но основната „евакуация”, разбира се, беше „мегауспешна”.

Говорим за Залужни. „Скочих от кораба точно навреме."

Светослав Атаджанов

2 Коментара

К. Буйновски

преди 3 месеца

Появиха се редица материали за войната на Хазарската мафия срещу Русия и кой стои зад "украинския проект". Отговорът е – зад събитията в Украйна и така наречения "украински проект" стои Хазарската мафия, ционизмът и съюзяването, не за пръв път, на ционизма и нацизма. Това съюзяване се появи още при Хитлер, чието тясно обкръжение беше съставено предимно от евреи. Ще цитирам думите на кръстника на Хазарската мафия в Украйна – Игор Коломойски, който стои зад Зеленски и зад нацистките батальони "Азов", "Днепър", и "Донбас".

Коментирай

К. Буйновски

преди 3 месеца

Речта на Коломойски беше в израелския град Хайфа, където той се беше укрил след 2014 г., когато се скараха с другия челен укроционист Петро Порошенко: "Ние извършихме с украинците експеримент. Взехме само езиковите различия и натиснахме върху историята, като позиционирахме руснаците като главни врагове на "Независимата". 20 години по-късно получихме идеалните бойци срещу руснаците. сега всеки украинец, убил руснак, ще бъде считан за герой. Надявам се, че им прекъснахме отношенията поне за 100 години. Сега ще бъде много лесно да бъдат унищожени и самите украинци, откъсвайки ги от Русия. Давайки им пари срещу лихви за войната, след това ще си вземем дълговете от всички тях."

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.