ЗДРАВИЯТ РАЗУМ КАТО ОСНОВА ЗА БЪДЕЩЕТО

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/zdraviyat-razum-kato-osnova-za-badeshteto/110557 SvobodnoSlovo.eu
ЗДРАВИЯТ РАЗУМ КАТО ОСНОВА ЗА БЪДЕЩЕТО

Иска ми се българският народ да надрасне детинската фаза на наивност в политиката и да започне да мисли като нация. Стига сме възхвалявали политици заради думи и лъжи. Критиката е задължителна, въпросите също. Когато нещо ни харесва в думите им, задължително е да попитаме как смятат да го направят.

Например прекрасно звучи да върнем златото /тоест златния резерв на БНБ/ от Лондон в България. Бравос, хубаво, отлично, изцяло подкрепям. Но като разумен човек питам - какви са стъпките, какво точно ще трябва да направим, с какви договорености сме обвързани. И си задавам резонния въпрос вместо да тръгваме да си връщаме златния резерв от Великобритания, защо просто не прекратим златните концесии на Дънди Прешънс, дори да се наложи да платим неустойка. Впрочем, чела съм договорите и меморандумите и значителна част от клаузите няма да издържат в съда при евентуалното им разваляне, така че можем и да се разминем с неустойки и да си ЗАПАЗИМ златото.

Всички казват - да увеличим доходите. С две ръце и два крака подкрепям. Но да кажат как? Да, пари в държавата има, но все пак да си споделят кой приход ще увеличат, кои разходи ще намалят и какви законодателни промени ще направят в тази връзка. Всички са за просперитет, ама никой не мъцва за плоския данък, който тежи на бедните, а богатите стават по-богати. Всеки иска да привлича чужди инвеститория, ама никой не пита Бангладеш и Малайзия с толкова много инвеститори колко са я прокопсали? И дали просто не използват евтината работна ръка и не изнасят печалбите?

Иска ми се да видя сериозна програма за промени в здравеопазването и образованието с конкретни промени в законодателството и структурата. Не ми се случат речи, искам конкретни предложения.

Защото това, което се случва е, че затъваме в блатото с фойерверки, мажоретки и ура. А политиците лъжат все по-нагло, насърчени от отказа за мислене от страна на българите. Функционалната неграмотност на голяма част от народа ни води до отказ от мислене и вярване на всякакви лъжци и измамници, които са в политиката.

И така и за три десетилетия не се научихме да задаваме правилните въпроси на политиците....аз понякога ги задавам, но съм отричана от тълпите почитатели на поредни спасители. Тъжно ми е, когато гледам народа си....

Елена Гунчева-Гривова

15 Коментара

moitoi

1 year before

Ако си върнем Държавата от Корпорация България всичко ще си дойде на мястото!!!

Коментирай

Безнадеждно

1 year before

Човек трудно може да надскочи себе си, а това не се учи.Жалко за тези, които знаят какви въпроси да задават, но все пак е необходима критична маса.

Коментирай

Червената шапчица

1 year before

В последния ден на Европейското първенство в Азия, утре ще бъдат раздадени още шестдесет комплекта медали - на финалите на отделните уреди при жените, при мъжете и при ансамблите. Стилияна Николова ще спори за отличията на обръч, въженце, бухалка, топка и лента, Боряна Калейн - на обръч, топка и бухалки, Ева Брезалиева - на лента. Ансамбълът е сред финалистите на пет обръча и на тридесет ленти/две топки. Баси измисленият спорт.

Коментирай

Иванов

1 year before

Чаках да те видя днес ЕЛЕНА на митинга пред Джумаята за похода на мира. Чаках да чуя нещо от многото неща, които обсъждаш тука в този сайт, НАПРАЗНО. Не си съгласна с връщането на златото от Лондон, щото е предложение на Косдадинов. Има толкова неща за правене и досега нито веднъж , ама нито веднъж не си писала, коя партия може да го осъществи, което води до абсолютна безсмислица. Така и не разбрах, какво е твоето отношение за вкарването ни в еврозоната, щото независимо от многото специалисти, които го дискутираха, най-важното е че Костадинов събира подписи срещу него. Ние всички сме роби на нашата деформирана емоционалност. Аз съм готов да чуя и последния циганин от Столипиново, ако той каже някаква истина. Нямаме никакъв шанс да излезем от черупката си , ЧИД и бъди здрава.

Коментирай

Червената шапчица

1 year before

Коя е по-тъпа – Натка Юрданова или Лена Бориславова?

Коментирай

Червената шапчица

1 year before

ops, oppallaa... --- Усетиха ,че няма да сформират правителство и обърнаха палачинката!Тази свинщина наречена ИТН е за боклука! На „американците“ им е през уя за Боко. Те и без това вече са го сложили в „списъка Магнитски“. Правителство на тях им трябва единствено заради войната в Украйна и нищо друго не ги интересува.

Коментирай

Червената шапчица

1 year before

Голям праз. Дреме ми на зарзалата. Той ще вземе третия мандат. В неговата телевизия отиде журналистката от фрог – Катя Илиева. Голяма сладурана – прилича на разтревожена кукумявка. Преди това водеше и предавания на Люба Кулезич.------ Слави съвсем удобно за уйдурмата "ГЕРБ - ППДБ": Няма да подкрепим кабинета "Габриел". Никой не проведе разговор с ИТН

Коментирай

123

1 year before

Червена шапчице, много искам да ти видя зарзалата, ако нямаш някакви задръжки. Можем да си направим чудесен емоционален диалог. Вече се познаваме, само снимка ти нямам, сигурно си много хубава.

Коментирай

Червената шапчица

1 year before

123 no problem

Коментирай

Иванчо

1 year before

Червена шапчице, струва ми се, че веднъж пишеш с дясна, а някой път с лявата ръка, но ето за това ти вдигам палче 👍 На „американците“ им е през уя за Боко. Те и без това вече са го сложили в „списъка Магнитски“. Правителство на тях им трябва единствено заради войната в Украйна и нищо друго не ги интересува.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.