ЖЕЖКО ФРЕНСКО ЛЯТО?

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/zhezhko-frensko-lyato/135808 SvobodnoSlovo.eu
ЖЕЖКО ФРЕНСКО ЛЯТО?

ЖЕЖКО ФРЕНСКО ЛЯТО?

Плутокрацията вярва, че след ядрената война може да купи всичко на безценица, докато мухите все още снасят яйцата си в европейските трупове.

Макрон - Le Petit Roi в Париж очаквано беше смазан в европейските избори. Той свика предсрочни парламентарни избори, разпускайки парламента в акт на сляпо, детско отмъщение към френските граждани, де факто атакувайки френската институционална демокрация. Това, така или иначе, не означава нищо, защото лозунгите за „свобода, равенство, братство“ отдавна са узурпирани от олигархията.

Вторият тур на тези нови френски избори ще бъде на 7 юли – почти съвпадащ с британските предсрочни избори на 11 юли и само няколко дни преди бавно разгарящата се катастрофа, каквато ще бъде Олимпиадата в Париж.

Парижките салони са запалени от интриги, защо Le Petit Roi на Ротшилд с Наполеонов комплекс сега истерично изхвърля всичките си играчки от кашона, защото не получава това, което иска.

В края на краищата това, което той наистина жадува, е да стане „президент на войната“ – заедно с ходещия труп в Белия дом, Стармър във Великобритания, Рюте в Холандия, токсичната фон дер Лаен в Брюксел, Туск в Полша, без да се налага да отговори на френския народ.

Почти сигурно е, че Le Petit Roi ще бъде изправен пред реалната перспектива да се превърне във формален президент, който трябва да се подчинява на десен парламент; нарцисът от Елисейския дворец вече се присъедини към цирка, създавайки впечатлението, че той може да подаде оставка (това по-късно беше отречено). И все пак, ако Le Petit Roi хукне да воюва срещу Русия, никой френски гражданин няма да го последва, най-малко – жалката френска армия.

По-големи неща обаче са вече в действие. След благоприятните, променящи играта послания към глобалното мнозинство, излезли от форума в Санкт Петербург миналата седмица, закотвени върху откритост и приобщаване, срещата на външните министри на BRICS 10 в Нижни Новгород пое щафетата в началото на тази седмица.

Външният министър Лавров подчерта три основни момента:

„Страните от Глобалния юг не искат повече да зависят от двойните стандарти на Запада и неговите капризи.“ „Всеки знае, че страните от БРИКС вече служат като локомотив на световната икономика.“ „Ние, на срещата на министрите на външните работи на БРИКС, подчертахме необходимостта от последователни усилия за създаване на нов световен ред, където равенството на независимите държави ще бъде ключът.“

Сега го сравнете със свиващата се среща на Г-7 по-късно тази седмица в Пулия в Южна Италия - същата стара песен, за „ново строго предупреждение“ към китайските банки - „Не правете бизнес с Русия или иначе!!!“ до гръмогласни заплахи срещу стратегическото партньорство между Китай и Русия.

И накрая, но не на последно място, допълнителен заговор за извличане на замразените/откраднати руски активи с намерението да бъдат изпратени в Украйна; самата Токсична Урсула обяви, че Украйна ще получи 1,5 милиарда евро от лихвите на откраднати руски активи от ЕС през юли, 90% от тях за закупуване на оръжия.

Що се отнася до заместник-държавния секретар на САЩ Кърт Кембъл – човекът, който изобрети несъществуващото „завъртане към Азия“ по време на мандата на Хилари Клинтън в началото на 2010 г. – той вече беше заявил, че Вашингтон ще санкционира китайски компании и банки заради връзки на Пекин с руската армия и индустриалния им комплекс.

Фалшиви знамена и перфектна симетрия

По няколко показателя Европа е на път да се взриви не с гръм и трясък, а с мъчително скимтене по всяко време през следващите няколко месеца. Изключително важно е да запомним, че предсрочните избори във Франция и Великобритания също ще съвпаднат със срещата на върха на НАТО на 11 юли, където подхранваното от русофобията войнолюбие ще достигне пароксизъм.

Сред възможните сценарии трябва да се очаква някакъв вид фалшив флаг, след който да бъде обвинена директно Русия. Може да е аналог на атентата срещу ерцхерцог Франц Фердинанд, или на провкацията в Тонкинския залив.

Единственият начин тези „лидери“ в целия НАТО-стан плюс техния агент от MI6 в зелена потна тениска в Киев да оцелеят, е като си създадат casus belli.

Ако това наистина се случи, датата може да бъде определена между втората седмица на юли и края на август и със сигурност не по-късно от втората седмица на септември. Октомври ще бъде твърде късно, твърде близо до изборите в САЩ. Така че бъдете готови за лято, опасно за живота на планетата.

Междувременно Мечката не спи зимен сън. Президентът Путин, преди и по време на форума в Санкт Петербург, уточни колко „симетричен“ ще бъде отговорът на Москва на атаките от Киев с помощта на ракети на НАТО, които вече са в ход.

Има три членки на НАТО, които доставят ракети с обсег от 350 км и повече - САЩ, Великобритания и Франция. Така че „симетричният“ отговор би означавал, че Русия предоставя на глобалните южни нации модерни оръжия, способни да причинят сериозни щети на базите на Империята.

А ето и кои са най-добрите кандидати да получат тези оръжия, както усилено се обсъжда не само по руските телевизионни канали, но и в коридорите на форума в Санкт Петербург.

Западна Азия: Иран (който вече ги има); Сирия (силно се нуждае от тях); Йемен; Ирак (би бил много полезен за Хашд ал-Шааби) и Либия.

Централна, Североизточна, Югоизточна Азия: Афганистан, Мианмар (тези две присъстваха в Санкт Петербург) и разбира се Северна Корея.

Латинска Америка - Куба, Венецуела и Никарагуа (само вижте текущия руски набег в Карибите).

Африка: Централноафриканска република, Конго, Етиопия, Сомалия, Южен Судан и Зимбабве (след скорошната африканска обиколка на Лавров).

Г-н Циркон ще каже „здравей” на всички, които го пожелаят...

И това ни довежда до въпроса за руските военноморски сили, които се мотаят в Карибите, предвождани от въоръжената с хиперзвукови ракети фрегата "Адмирал Горшков" и атомната подводница "Казан".

Андрей Мартянов е отбелязал как „Горшков” „носи 32 Оникса, Циркона, Калибъра в отговор. Това са най-модерните и смъртоносни крилати ракети в историята със сериозно бойно кръщение. Kazan, която е подводница от клас Ясен, носи също 32 VLS и освен това има 10 торпедни апарата, които могат да стрелят не само с торпеда.

Тази военноморска сила очевидно не е там, за да стартира Трета световна война. Мартянов обяснява, че „докато и двете могат да ударят цялото източно крайбрежие на САЩ и Канада, те не са там по тази причина. Не дай си Боже, ако се стигне до истинска световна война, има достатъмно много Булави, Авангарди, Сармати и Ярси, които да се занимават с този ужасяващ бизнес. „Горшков”, и „Казан” са там, за да покажат, че могат да достигнат до всеки боен, или стратегически кораб за морски транспорт, превозващ всякакъв военен боен комплект от Северна Америка до Европа, в случай, че някой луд реши да се опита да оцелее в конвенционална война с Русия.

Още по-интригуващото е, че след като прекарат известно време в Хавана, военноморските сили ще останат в Карибите за поредица от учения – и към тях ще се присъединят други кораби на руския флот. Те ще останат в тези води до края на „горещато лято”. Само в случай, че някой луд има фантастични идеи.

Междувременно възможната ескалация към Гореща война в Европа продължава с неотслабваща сила, като НАТО радикално променя установените правила за прокси войни. Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) вече са способни чрез НАТО да унищожават както военни, така и цивилни руски активи – петролни хранилища, летища, енергийни съоръжения, железопътни възли, дори концентрация на войски. 

Те и съседите им ще чакат „симетричните“ отговори.

От практическа гледна точка изключително важното решение е взето от плутокрацията, която наистина ръководи шоуто - да принуди Европа да влезе във война срещу Русия. Това е обосновката зад цялото риторично театро „кабуки” за „военен Шенген“ и нова желязна завеса от Арктика до Полша.

Светослав Атаджанов 

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.