Кадиев: ”Бракът” за правителство трябва да е ясен между кого е

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/kadiev-brakat-za-pravitelstvo-tryabva-da-e-yasen-mezhdu-kogo-e/8653 SvobodnoSlovo.eu
Кадиев: ”Бракът” за правителство трябва да е ясен между кого е

Георги Кадиев смята, че „бракът“, който ще бъде сключен за бъдещото правителство, трябва да е ясно между кого е. „Сценариститите на шоу трябва първо да напишат сценарий. На мен сценарий ми липсва. Техните заявки – „Ние няма да преговаряме с ДПС“, пък след това преговаряме. „Ние не искаме подкрепа“, ама вие имате 65 гласа“, коментира той поведението на ИТН, каза той.

.

„За нас е важно да има споразумение, в което да са конкретно разписани основните неща. Ясно е, че ИТН не искат коалиционно такова. Да правим правителство с някаква текуща подкрепа, тя със сигурност ще доведе до проблеми по-нататък“, отбеляза Кадиев пред БНТ.

И обясни, че БСП за България води преговори по отделни сфери като правосъдие, социална политика.

„Би трябвало до края на тази седмица да приключат експертните групи. Ако ни бъде представен съставът, би трябвало веднага да вземем решение“, отбеляза още Кадиев.

Той отрече БСП за България да има претенции за кадрите в следващия редовен кабинет, но все пак това е важно.

„Каквато и подкрепа да имаше правителството на Николай Василев, не мисля, че ние бихме го подкрепили заради състава на кабинета“, даде пример Кадиев.

Кадиев вижда различия с ИТН и в сектор „енергетика“. Не одобрява и идеята за напаляване на данъците и приватизацията на Българската банка за развитие. Той не подкрепя и затварянето на „Мини-Марица Изток“.

"Всеки, който натисне копчето, така или иначе става част от отговорността. Така, както всеки, който натисна копчето за Пеевски, стана част от отговорността какво той ще прави в ДАНС. Ако те държат толкова много да са техни правителства - нека са техни. Всичко да бъде тяхно. Но това, което трябва да изясним, е ще бъдем ли партньори или няма да бъдем. Ние гледаме като партньори, а те как гледат на нас - не знам. Аз знам, че искам правителство. Искам да няма избори 2 в 1", коментира още Кадиев.

https://frognews.bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.