Мисля, че представителство на Кирил и Асен в политическия живот ще има много здравословно и дисциплиниращо въздействие

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/mislya-che-predstavitelstvo-na-kiril-i-asen-v-politicheskiya-zhivot-shte-ima-mnogo-zdravoslovno-i-disciplinirashto-vazdeystvie/7773 SvobodnoSlovo.eu
Мисля, че представителство на Кирил и Асен в политическия живот ще има много здравословно и дисциплиниращо въздействие

Мисля, че представителство на Кирил и Асен в политическия живот ще има много здравословно и дисциплиниращо въздействие.

Вайканията че ще вземат от един или друг са безполезни. Никому нищо не е гарантирано. Не можеш да си спечелиш електората?! Хайде, следващия.

Да не би в живота конкуренцията да има заградени и гарантирани места - ще се състезавате и по-слабите ще отпаднат.

Ще повишат качеството на дебата, защото те говорят за практични неща, докато една голяма част от политическото представителство профанираха разговорите, заради липса на политическа култура и интелект.

Моделът Доган-Борисов-Пеевски-Цацаров разчита на "чалгата" във всички измерения.

Ще изчисти всякакви остатъци от неудачни политически проекти като се започне от Републиканците за България, АБВ, Атака и т.н. тоест ще рационализира, оптимизира и структурира политическото пространство.

Няма смисъл да се гадае от кого ще вземат най-много, може би от всички. От ГЕРБ защото там има мнозина, които обичат тези на власт, а като гледам ГЕРБ скоро няма да помиришат власт.

От БСП - защото те са президентските хора. От десните партии - защото са с по изчистен профил. Дори ДБ има проблем с профила, защото е спорно дали "Зелените" повече допринасят, отколкото вземат.

Социално отговорното дясно е добра предизборна стратегия. Че ще има популизъм ще има. Изборите не са състезания по честност.

ДБ само ще спечели ако издигни кандидат за президент, който усили с присъствието си битката за парламента.

Ако подрепят Румен Радев на първи тур е много вероятно той да спечели, но по-голямата част от ефекта ще се прехвърли върху партията на Кирил и Асен, като "президентска".

Големият въпрос не е с колко ще спадне подкрепата на ИТН, или дали ИБГНИ ще влязат, а сборът на партиите, които могат да променят нещата да бъде достатъчен за формиране на правителство - което означа ГЕРБ и ДПС да получат по-малко. И там партията на К и А може да изиграе своята роля.

Илиан Василев

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.