СУВЕРЕНИТЕТ ЛИ ?

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/suverenitet-li/26782 SvobodnoSlovo.eu
СУВЕРЕНИТЕТ ЛИ ?

Аферата Грозев поставя редица въпроси, които остават непобутнати. Защо цялата евроатлантическа кохорта тук бе юрната да защитава някакъв, само защото бил подозиран, че е английски шпионин ? Изглежда това им се струва голяма работа, нещо като да е станал световен шампион.

Каква ли е истината ? Въпросното лице може да е английски шпионин, може да не е. Ако е, нашите служби знаели ли са за това му занимание или не са ?

Да приемем, че е бил вързан за британските разузнавания. Тогава защо привикват Митрофанова ? Не помня да са привиквали американския посланик за обяснение по случаите Магнитски. Нито турския посланик когато Турция искаше да екстрадираме наши граничари, изпълнили дълга си по охрана на границата. Каква е разликата ? Все чужди държави обвиняват български граждани. Само че сега евроатлантиците скокнаха с вой до небесата. От ДПС даже искат намесата на Борел - нещо, което не направиха дори за Пеевски. Значи предполагаемият английски шпионин им е по-ценен от техния благодетел. Толкова ли са зависими от Лондон ?

И още. Ако онзи е бил чужд шпионин, знаели ли са нашите служби ? По-скоро не. Ако знаеха би било логично да го привикат и да разберат само срещу Русия ли е работил. Или е изпълнявал задачи и срещу България. Щом си се продал на чужда държава, изпълняваш безпрекословно. Няма хър-мър. Каквото ти наредят - такова. Тогава не трябваше ли да привикват и британския посланик - да обяснява защо са завербували български гражданин ?

Ще имаме ли отговори на тези въпроси ? Може, ама на куково лято. Дотогава ще ги замитаме под чергата, да не дразнят чувствителните евроатлантически любители на стопяващия ни се суверенитет.

Васил Василев

2 Коментара

борба

преди 3 месеца

През миналият век има един осъден антибългарски шпионин на име Иван Асен Христов Георгиев. Осъден на смърт за това бе шпионин на ЦРУ.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.