Вече е абсолютно ясно, че ИТН нямат друга задача, освен да рушат протеста, да го обезсилват и да интриганстват

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/veche-e-absolyutno-yasno-che-itn-nyamat-druga-zadacha-osven-da-rushat-protesta-da-go-obezsilvat-i-da-intriganstvat/7932 SvobodnoSlovo.eu
Вече е абсолютно ясно, че ИТН нямат друга задача, освен да рушат протеста, да го обезсилват и да интриганстват

Вече е абсолютно ясно, че ИТН нямат друга задача, освен да рушат протеста, да го обезсилват и да интриганстват.

Координираните действия на спецпрокуратурата, ИТН и Борисов, срещу Татяна Дончеве не оставят съмнение, че тази партия няма друга цел освен да интригантства и осуетява опитите за консолидация на протестните сили.

Какви са целите?

1. Пряка атака срещу Дончева, която знае много и атакува остро. Можеш да излъжеш някой от по-младото поколение, но не и нея. Не е перфектна, но кой е? Страх ги е от нея, защото им знае номерата.

2. Публичната изява на Радостин Василев, който няма начин да не съзнава, че след изцепката на Тошко, нещата отиват в съд и той трябва да облече в "доказателствена форма" твърдението му. Но не може, тъй като няма нищо, остава "дума срещу дума".

3. В момента в който Дончева заяви че ще ги съди, се намеси Гешев през спецпрокуратурата, защото оставено на ниво "осъждане за клевета" прокуратурата няма думата. Нещата се поставят в съд и тежеста на доказателствената част е на Тошко и на ИТН. А те нямат с какво да доказват. За това Гешев спешно се намеси, за да издигна квалификацията на потенциално престъпление, обвинение и най-вече да поеме нещата в свои ръце, за да осуети иска на Дончева. Вие можете да ми разправяте как Слави няма нищо общо с Пеевски, но "тази акция по спасението на престижа на ИТН" е безспорно доказателство за координирани действия.

4. За д е ясно - Татяна Дончева и всеки друг депутат може да ходи където си иска и да се среща с когото си иска. Това и е работата като политик, особено в контекста на усилията за съставяне на правителство, след като ИТН на практика се затвори за преговори.

5. Ще бъде груба грешка ако ИБГНИ допуснат тази атака на ИТН и задкулисието да доведе до разцепление, защото това ще извади ИБГНИ от Парламента , на тяхно място влиза друг проект на Доган - Възраждане.

Пак от него и библиотекарите, които напътстват ИТН, дойде идеята да изолират знаещите и можещите в протестите - тези с опит, от младите и неопетнените- проекта смяна на елита "без Доган". И така да им приложат същите трикове, на които вече поколения се хващат.

Татяна Дончева има своето място в целия букет от дейци на промяната и протеста. Но тя не е нито единствената, нито главната цел.

Само чуйте - Дончева били казала неласкави думи за колега от ИБГНИ, /библиотекарска работа ви казвам/, след за Корнелия Нинова, за ДБ - интриги, които да разцепят коалицията на промяната и да обърнат всеки срещу всеки.

Също имах заблуди, че ИТН имат някакво рационално зърно, някакъв първичен патос на защита на публичен интерес срещу корумпирания Борисов. Но с това си действие е по-добре да се третират като пасив, отколкото като актив на Промяната.

Не успяха когато бяха първа партия, няма да успеят и сега когато вървят към провала си като политически проект.

Илиян Василев

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.