Асен Йорданов: Случващото се с „Джи Пи“ е цинизъм, управлява ни мафиотско задкулисие

https://svobodnoslovo.eu/nachlna-dyasno/asen-yordanov-sluchvashtoto-se-s-dzhi-pi-e-cinizam-upravlyava-ni-mafiotsko-zadkulisie/20358 SvobodnoSlovo.eu
Асен Йорданов: Случващото се с „Джи Пи“ е цинизъм, управлява ни мафиотско задкулисие

Невиждан цинизъм. Държавата официализира този вид корупция-злоупотребата с обществени средства и еврофондове. Това каза пред Фрог нюз журналистът Асен Йорданов от сайта „Биволъ“ по повод информацията, че АПИ е възложила на „Джи Пи Груп“ да строи тунела „Железница“.

Припомняме ви, че разследване на „Биволъ“ за „Джи Пи Груп“ показа как са се манипулирали процедурите по печелене на обществени поръчки. Веднага след това фирмата сама се отказа да строи тунела „Железница“. Нещо повече-лично премиерът Бойко Борисов нареди в края на 2018 година „Джи Пи Груп“ да бъде извадена от проектите с държавно и европейско финансиране.

Асен Йорданов допълни: След разкритията на „Биволъ“, до момента няма възложена нито една прокурорска проверка за корупционните търгове. Няма разпитани лица във връзка с изнесените от нас факти. Държавното обвинение си изми ръцете с някакви  проверки уж за парични трансфери. Предварително  мога да кажа, че от това нищо няма да излезе. Ясно се вижда, че прокуратурата отказва да изпълни задълженията си по закон и да образува проверка по същество на база изнесените факти.

От нас до този момент не е поискан нито един документ и никакви официални сведения за това, какво има в сървърите на свързаните с  „Джи Пи Груп“ фирми. Именно от тях се видя как са внедрявани хора в комисиите по търговете и как са печелени. Поставяни са лица, които да манипулират обществените поръчки. Разбра се и за раздаваните подкупи на длъжностни лица от различни структури на властта. Спомняте си със сигурност и за скандала с горенето на докментите от „Джи Пи Груп“ край село Егълница. Те бяха свързани с тези обществени поръчки. Не са събрани никакви доказателства, че са унищожени веществени доказателства за извършеното престъпление.

В момента ясно се демонстрира, че „Джи Пи Груп“ е част от управляващото статукво, което прокламира корупцията като престъпление, което по никакъв начин не се санкционира. Корупцията се издига в ранг на държавна политика. Изявлението на Борисов, че тази фирма ще бъде извадена от обществените поръчки, се оказа напълно безпочвено. Отказът на прокуратурата да разследва по същество показва, че държавата директно официализира този вид корупция-злоупотребата с обществени средства и еврофондове. Колко струва изявлението на Борисов тогава? „Джи Пи Груп“ е свързана и с провала на ремонта на столичната улица „Граф Игнатиев. Заради него „падна“ главата на зам.-кмета на столична община.

Някой ще провери ли какво върши тази фирма и какво вършат наетите от нея подизпълнители?! Никой не проверява информацията, че се надписва стойността на обществените поръчки, а на подизпълнителите се плаща в пъти по-ниска цена. Това е злоупотреба. Няма нито един разпитан консултант или подизпълнител. Нищо! Какво трабва да си мисли обществото. Че всичко е прах в очите и държавата чрез „Джи Пи Груп“ продължава да усвоява стотици милиони евросредства, допълни журналистът.

Относно становището на фирмата, че е приела да построи тунела „Железница“ заради обществения интерес, Асен Йорданов уточни: Това е все едно някой да влезе в къщата ти, да я обере и след това в полицията да те успокояват, че това е станало в интерес на твоето семейство.

Случващото се с „Джи Пи Груп“ показва, че реалната власт в страната се държи изцяло от задкулисните кръгове. Реалната власт е в голямото тъмно мафиотско задкулисие. То управлява държавата, а не правителство, министерства, ведомства или някой друг. Изгарят едни бушони и толкова. Сигурно си спомняте, че Бойко Борисов отстрани чиновници, замесени покрай „Джи Пи Груп“. А те видите ли, продължават за благото на обществото. Ако депутатите направят анкетна комисия, ще разберат, че „Джи Пи“ почти нищо не изпълнява. Всичко се прави с труда на подизпълнителски фирми, които получават в пъти по-малко.

.

http://frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.