3 въпроса за 500 млн. лв. към Бойко, които Цветанка Ризова няма да зададе

https://svobodnoslovo.eu/politika/3-vaprosa-za-500-mln-lv-kam-boyko-koito-cvetanka-rizova-nyama-da-zadade/54056 SvobodnoSlovo.eu
3 въпроса за 500 млн. лв. към Бойко, които Цветанка Ризова няма да зададе

Сигурен съм, че уважаемата журналистка г-жа Цветанка Ризова ще зададе поне някои от следните въпроси на г-н Бойко Борисов. Макар и маловажни на фона глобалната човешка история и растящата цена на яйцата преди Великден, тези въпроси все пак имат своето място в българската публичност, особено по време на предизборна кампания:

 1) по каква причина под ръководството на ГЕРБ г-н Божков е получил незаконно/нелегитимно 500 млн. публични средства като несъбрани такси за хазартни игри. (Дали технически се е случило заради закон, приет от парламентарното мнозинство на ГЕРБ или заради интерпретацията на закона от комисията, подчинена на Горанов, е без значение – отговорността е на един и същ политически субект и неговия лидер.);

2) ако причината за незаконния бонус са подкупи към г-н Владислав Горанов, както се твърди в списъка „Магнитски“, може ли подобна афера да се случи зад гърба и без участието на г-н Борисов;

3) ако подобно политическо чудо все пак се е случило, какво е правила всеки месец ПР-ката на г-н Борисов в офисите на г-н Божков.

Досега г-н Борисов не е дал преки и разбираеми отговори на тези въпроси, а това прави участието на ГЕРБ след изборите във властта силно проблематично.

В крайна сметка стабилно или нестабилно правителство не може да се прави с кандидати за „Магнитски“ или разчитащи на благосклонността на прокуратурата политици.

Пост на политолога Даниел Смилов във фейсбук, заглавието е на Narod.bg

3 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.