А кой ти я поиска оставката, бе, бай Онуй?

https://svobodnoslovo.eu/politika/a-koy-ti-ya-poiska-ostavkata-be-bay-onuy/26059 SvobodnoSlovo.eu
А кой ти я поиска оставката, бе, бай Онуй?

Чухте ли го бившия премиер какви ги говори? Ние не сме комунисти, казва момчето от Банкя, и знаем, че доходите са важно нещо...Той ли не знае? Вижте неговите в последните десетина години! Сега, продължава Бойко Методиев Борисов, предлагаме двойно увеличение на заплатите...Нали пред избори всичко се обещава. Не дай си, боже, да стане вярно. Ще има и таван на ниските пенсии, според обещаващите нови доходи от ГЕРБ, патриоти, реформатори, Марешки, Бареков, Нова република, "Да, България", от всички ДеПеСе-та по нашата планета...

И все от този род: "Дадохме два милиарда и половина на Вашингтон и на Русия за енергетика,  а държим още на държавна работа Румен Овчаров"...Или примерно :"Кредитният рейтинг на Гърция и на Турция е боклук!" А дори: "Щяхме през 2017 година да сме с 6 милиарда повече в приходи...И да ви дадем от тях..." говори Бойко за пенсионерите, които изнемогват вече. Самият той вече признава тая мизерия и бедност! Най-после видя и ниските доходи, и бедността с истински очи. Но Бойко не е комунист, както каза и съпартийката му Цецка, която имала мозък и на четиридесет години, когато вече не била нито млада, нито вече така хубава, напуснала лявото пространство, и той няма как да обещае да станем осем-девет милиона жители и да няма нито един беден...Това било доброволен акт...И вече, признава, не зависело от него!? А кой, кой, бате Бойко, ти поиска оставката? Кажи си, както навремето искаха Иван Костов да си каже истината... И къде отидоха останалите два-три милиарда от излишъка, та остави само един за бъдещите правителства!? Стига си се оправдавал с Вашингтон и с Русия, с КТБ и комунистите, с ДПС, със социалистите, с реформаторите и патриотите, с АБВ и всички останали, които ти бяха и патерица, и мнозинство. Кой ти поиска оставката? Защо напусна, огнеборецо мой, по време на пожар!? Цецка Цачева ли те провали? Или ти и нея вкара в огъня да изгори, без да свети?

И сега са ни повече петдесет милиона, а след това и още петдесет милиона български лева за излишни избори! Но какво са за теб някакви си петдесет милиона при твоите налични милиарди!? Ти и без държавна субсидия ще управляваш, ще режеш лентички, ще санираш...Само не знам защо искаш Корнелия да ти санира къщата в Банкя! Че си пуснал и протежето си Яне Янев да бълва змии и гущери срещу лидерката на БСП. Била като партизанка, слязла от гората с юмрук, стиснала  зъби в мандрата...Какви мандри, бе джанъм!? Те отдавна останаха в музеите на социализма! Нали там ги пратихте всички вие, бившите комунисти, които днес се срамувате от миналото си и викате, че не сте комунисти! А Яне Янев, който те уволняваше, сега е плътно край тебе. Нали го държа на държавната ясла...Нека той и Радан Кънев ти санират къщата и оградата в Банкя. Но те се срамуват от тебе, наричат те тиква...Защо обиждат бедното растение! Ти за тиква не ставаш вече!  Ех, Яне, Яне, язък ти за името! И ти, бедни бай Радане, на какво се надяваш още в тая пуста българска политика! Погледни трезво на нещата около себе си. Вече и за роля в "Двама на люлката" с Меглена не ставаш!

Резултат с изображение за boiko

Лозан Такев

duma.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.